Trinidad ve Tobago Bayrağının Anlamı ve Tarihçesi

11 Ocak 2012 Çarşamba

Trinidad ve Tobago Bayrağının Anlamı
Trinidad&Tobago bayrağı,kırmızı zemin üzerinde bayrağın sol üst köşesinden başlayıp çapraz şekilde ilerleyen ve etrafında 2 ince beyaz şerit bulunduran siyah renkli kalın çizginin yerleştirilmesi sonucu ortaya çıkmıştır.
Kırmızı renk,Trinidad&Tobago'nun canlılığını ve insanlarının dost canlılığını ve cesaretini,ayrıca bu renk güneşide temsilen konulmuşur. Siyah, ülkenin doğal zenginliği yanı sıra insanlığının birliğini ve gücünü temsil ediyor. Beyaz renk,orayı çevreleyen denizi ve güneşin altında tüm insanların eşitliği ve saflığı temsil eder. Birlikte, tüm renkler, ülkenin insanlarının dünü, bugünü ve geleceği arasında bir bağ kurduğunu ayrıca toprak, su ve ateş ide temsil eder.

Trinidad ve Tobago Bayrağının Tarihçesi
Trinidad ve Tobago bayrağı, Trinidad ve Tobago, İngiltere'den bağımsızlığını kazanmasından sonra 31 Ağustos 1962 tarihinde kabul edilmiştir.

Trinidad ve Tobago Bayrağıyla İlgili İlginç Bilgiler
Bayrak, 1962 yılında Trinidad ve Tobago Bağımsızlık Komitesi tarafından dizayn edilmiştir.

0 yorum:

Yorum Gönder

 

Not

Sitemiz yapım aşamasındadır... Yakın zamanda ülke özellikleri ve ülke bayrakları ile ilgili herşeye bu siteden ulaşabileceksiniz...
Konusunda ülkemizde tek olmayı hedeflediğimiz sitemize yakın zamanda tekrar ziyaretinizi öneririz :)
İlginize teşekkürler...

Bayraklar

Not

Bu sayfadan yapılan alıntılarda sitemizin kaynak olarak belirtilmesi gerekmektedir... Tüm hakları saklıdır.. Lütfen emeğe saygılı olalım... İlginize ve anlayışınız için teşekkür ederiz...