Yemen Bayrağının Anlamı ve Tarihçesi

11 Ocak 2012 Çarşamba

Yemen Bayrağının Anlamı
Yemen bayrağı üç eşit büyüklükteki yatay çizgilerden oluşur üst şerit kırmızı, ortadaki beyaz ve alttaki siyah şerittir.
Kırmızı, beyaz, siyah ve yeşil renklere pan-Arap renklerde denir ve tarihsel olarak yüzyıllar boyunca Arap halkı ve İslam inancına bağlılığı temsil etmektedir. Kırmızı şerit, ülkenin bağımsızlığı için verilen mücadele sırasında dökülen kanı temsil eder. Beyaz gelecek için umut sembolize eder ve siyah çizgi, ülkenin karanlık geçmişinden bir sonunu temsil eder.

Yemen Bayrağının Tarihçesi
Yemen bayrağı, Kuzey Yemen ve Güney Yemen birleştiği tarih olan 22 Mayıs 1990 tarihinde kabul edilmiştir. Kırmızı, beyaz ve siyah çizgiler de Kuzey ve Güney Yemenin ortak renkleri ve geleneksel Arap renklerdir.Yemen bayrağı, Arap Kurtuluş bayrağına benzer.

Yemen Bayrağıyla İlgili İlginç Bilgiler
Her ikisindede, kırmızı, beyaz ve siyah yatay çizgiler vardır ve Kuzey Yemen ve Güney Yemen bayrakları temel tasarımları birbirine benzer, ama her bayrağa kendi sembolü eklenmiştir.

0 yorum:

Yorum Gönder

 

Not

Sitemiz yapım aşamasındadır... Yakın zamanda ülke özellikleri ve ülke bayrakları ile ilgili herşeye bu siteden ulaşabileceksiniz...
Konusunda ülkemizde tek olmayı hedeflediğimiz sitemize yakın zamanda tekrar ziyaretinizi öneririz :)
İlginize teşekkürler...

Bayraklar

Not

Bu sayfadan yapılan alıntılarda sitemizin kaynak olarak belirtilmesi gerekmektedir... Tüm hakları saklıdır.. Lütfen emeğe saygılı olalım... İlginize ve anlayışınız için teşekkür ederiz...