Marshall Adaları Bayrağının Anlamı ve Tarihçesi

26 Şubat 2012 Pazar

Marshall Adaları Bayrağının Anlamı
Marshall adaları bayrağı, mavi zemin üzerine yerleşimli ve bayrağın gönder tarafından başlayıp çapraz şeklinde uzanan üstteki turuncu ve alltaki beyaz renkli 2 şeritten oluşur ayrıca bayrağın sol üst köşesinde 20 tanesi kısa ve kuzey, güney, doğu ve batı tarafındakiler uzun olan toplam 24 tane ışık yayan beyaz renkli bir yıldız bulunur. Bayrak, adaların dünyadaki konumunu belirtir; ekvatorun(şerit) kuzeyinde ve Pasifik Okyanusu'nun merkezinin kuzey batısında ve uluslararası gündeğişme çizgisinin hemen batısında, bu sebeple yıldız bayrağın soluna doğru yerleşimli şekilde bulunur. Turuncu ve beyaz şeritler, Marshall adalarının 2 ana zincirini ifade eder, bunlar içinde birçok adayı bulunduran Ratak (beyaz-gündoğumu zinciri) ve Ralik (turuncu-günbatımı zinciri) zincirleridir. Şeritlerin genişlemesi, büyüme ve canlılığı ifade eder. Yıldızın 24 ışınından herbiri bir belediyeyi temsil eder ve uzun olan ışınlar ise, Majuro adlı başkenti ve idare edilen diğer şehirlerden Kwajalein, Wotji ve Jaluit'i temsil eder. Ayrıca, bu 4 ışın birleştirildiğinde oluşan haç ise ülkenin Hristiyan inancını ifade eder.

Marshall Adaları Bayrağının Tarihçesi
Marshall Adaları bayrağı 1 Mayıs 1979 tarihinde kabul edilmiştir. Marshall Adaları, 21 Ekim 1986 tarihinde Pasifik Adaları Vesayet Topraklarından bağımsızlığını kazandı.

Marshall Adaları Bayrağıyla İlgili İlginç Bilgiler
Cumhurbaşkanı eşi, Emlain Kabua, Marshall Adaları bayrağını tasarlanmış ve 50 adet diğer bayrak tasarımları arasından seçilmiştir.

0 yorum:

Yorum Gönder

 

Not

Sitemiz yapım aşamasındadır... Yakın zamanda ülke özellikleri ve ülke bayrakları ile ilgili herşeye bu siteden ulaşabileceksiniz...
Konusunda ülkemizde tek olmayı hedeflediğimiz sitemize yakın zamanda tekrar ziyaretinizi öneririz :)
İlginize teşekkürler...

Bayraklar

Not

Bu sayfadan yapılan alıntılarda sitemizin kaynak olarak belirtilmesi gerekmektedir... Tüm hakları saklıdır.. Lütfen emeğe saygılı olalım... İlginize ve anlayışınız için teşekkür ederiz...