26 Şubat 2012 Pazar

Montserrat Bayrağının Anlamı ve Tarihçesi

Montserrat Bayrağının Anlamı
Montserrat bayrağı, koyu mavi zemin üzerine sol üst köşeye yerleşimli Birleşik Krallık arması ve sağ tarafında bulunan ulusal armadan oluşur. Bu arma, elinde sarı renkli bir harp tutan ve siyah haça sarılmış bir kadın sembolünden oluşur. Birleşik Krallık sembolü, ülkenin oraya olan bağlılığını ve İngiltere Deniz Aşırı Topraklarından biri olduğu anlamına gelir.

Montserrat Bayrağının Tarihçesi
Şimdiki ülke bayrağı, 25 Ocak 1999 tarihinde ulusal armanın büyütülmesiyle birlikte kabul edilmiştir. Montserrat bayrağı, ilk olarak 10 Nisan 1909 tarihinde kabul edilmiştir. 18 Temmuz 1995 tarihinde başlayan Soufriere Hills volkan patlaması sonrası, adanın büyük bir kısmı harap olmuş ve nüfusun 3'te 2'si kaçmıştır. Patlamalar adanın büyük bölümünü yaşanmaz hale getirebilmektedir.

Montserrat Bayrağıyla İlgili İlginç Bilgiler
Bayrağı arması, Erin adlı (İrlanda için özgürlük sembolü kadın figürleri) sembolü gösteriyor. İrlanda halkının çok sayıda kişisi, 17. yüzyılda Oliver Cromwell tarafından Montserrat Adası gönderilmiş ve bu nedenle Montserrat Adası sakinlerinin çoğu İrlanda aksanı ile konuşmaktadır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder