Guyana Bayrağının Anlamı ve Tarihçesi

11 Ocak 2012 Çarşamba

Guyana Bayrağı Anlamı
Guyana bayrağı sol tarafından itibaren yeşil arka plan üzerine bir sarı yatay ikizkenar üçgen yerleşiminden oluşur.Üçgen beyaz ve siyah çizgi sınırlı ,sarı ve kırmızı renk yüzeyli ikizkenar üçgenlerden oluşmaktadır.Üçgenler bayrağın sağ tarafını işaret etmektedir.
Yeşil renk Guyana'nın bitki örtüsü,ormanları ve tarımını sembolize etmektedir.Golden Arrowhead (sarı), ülkenin mineral zenginliğini ve altın geleceğini temsil eder.Kırmızı ülkenin şevk ve coşkuyla ulus-inşa sürecini kucaklaması anlamına gelir.Beyaz,Guyana'nın bol su kaynakları temsil eder ve siyah milletin azim ve dayanıklılığını gösterir.

Guyana Bayrağının Tarihçesi
Guyana bayrağı, 26 Mayıs 1966 tarihinde İngiltere'den bağımsızlığını aldığını gün kabul edilmiş.Bu ülke aynı zamanda İngiliz "Guyanası ', olan adını şu anda' Guyana' olarak değiştirdi.Guyana bayrağının tarihi Dr. Whitney Smith adlı bir Amerikalı vexillologist tarafından, 1962 yılında hükümetce düzenlenen yarışmaya, sunulan bir tasarıma dayanmaktadır. Ancak, Dr. Smith'in tasarımında, sarı ve kırmızı üçgen etrafındaki sınırları dahil etmemişti.

Guyana Bayrağıyla İlgili İlginç Bilgiler
Guyana bayrağı altın ok başı olarak da bilinir.

0 yorum:

Yorum Gönder

 

Not

Sitemiz yapım aşamasındadır... Yakın zamanda ülke özellikleri ve ülke bayrakları ile ilgili herşeye bu siteden ulaşabileceksiniz...
Konusunda ülkemizde tek olmayı hedeflediğimiz sitemize yakın zamanda tekrar ziyaretinizi öneririz :)
İlginize teşekkürler...

Bayraklar

Not

Bu sayfadan yapılan alıntılarda sitemizin kaynak olarak belirtilmesi gerekmektedir... Tüm hakları saklıdır.. Lütfen emeğe saygılı olalım... İlginize ve anlayışınız için teşekkür ederiz...