Pakistan Bayrağının Anlamı ve Tarihçesi

30 Ocak 2012 Pazartesi

Pakistan Bayrağının Anlamı
Pakistan bayrağı, koyu yeşil zemin üzerine yerleşimli beyaz hilal ve 5 köşeli yıldız ile bayrağın sol tarafında bulunan ve bayrağın 4'te 1'ini kaplayan beyaz dikey şeritten meydana gelir. Yeşil geleneksel İslami bir renk ve hilal ve yıldız İslami sembollerdir. Beyaz şerit, Pakistan'daki Müslüman olmayan, azınlık dini grupları temsil eder. Modern anlamda yeşil renk, refahı, beyaz renk, barışı, beyaz hilal ilerlemeyi ve beyaz yıldız, ışık ve bilgiyi temsil eder.

Pakistan Bayrağının Tarihçesi
Pakistan bayrağı, ülke İngiliz yönetimindeyken Hint alt-kıtası olarak iki bağımsız devlete, Pakistan ve Hindistan'a bölündükten sonra kurulmasıyla 14 Ağustos 1947 tarihinde kabul edilmiştir. Pakistan bayrağı, 1906 yılında ortaya çıkarılmış olup, Hindistan'da Müslümanların siyasi haklarını temsil etmek üzere kurulmuş olan Tüm Hintli Müslümanlar Ligi adındaki siyasi örgüte dayanır. Bu bayrak, tamamen yeşil bir zemin üzerindeki beyaz hilal ve yıldızdan oluşuyordu. Bu bayrak, 1956 yılında Pakistan ilk anayasası ve Pakistan İslam Cumhuriyeti olana dek aynı şekilde kaldı. Aralık 1971 yılında, Doğu Pakistan, ayrıldı ve Bangladeş oldu.

Pakistan Bayrağıyla İlgili İlginç Bilgiler
Pakistan bayrağı için ortak bir isim Urduca 'subz Hilali parcham'' şeklinde ifade edilen 'hilalli yeşil bayrak' olarak bilinir.

5 yorum:

Adsız dedi ki...

güzel ellerinize sağlık.emeğe saygı.

Unknown dedi ki...

malca

Unknown dedi ki...

Kardeş ülke Türklerin dostu mesafe uzak olsada kalpler bir atıyor.

Unknown dedi ki...

keske her ulke musluman olsaydi

Unknown dedi ki...

Hilal ve yıldız her bayrakta ayrı bir güzeldir.

Yorum Gönder

 

Not

Sitemiz yapım aşamasındadır... Yakın zamanda ülke özellikleri ve ülke bayrakları ile ilgili herşeye bu siteden ulaşabileceksiniz...
Konusunda ülkemizde tek olmayı hedeflediğimiz sitemize yakın zamanda tekrar ziyaretinizi öneririz :)
İlginize teşekkürler...

Bayraklar

Not

Bu sayfadan yapılan alıntılarda sitemizin kaynak olarak belirtilmesi gerekmektedir... Tüm hakları saklıdır.. Lütfen emeğe saygılı olalım... İlginize ve anlayışınız için teşekkür ederiz...