Saint Lucia Bayrağının Anlamı ve Tarihçesi

19 Ocak 2012 Perşembe

Saint Lucia Bayrağının Anlamı
Saint Lucia bayrağı,açık mavi taban üzerine yerleşimli ana hatları beyazla çevrili,bir siyah ok ucu ve alt tarafındaki altın renkli ikizkenar üçgenden oluşur.Saint Lucia hükümeti bayrağı şu şekilde açıklamaktadır:gök mavisi renk sadakatı gösterir.Ayrıca mavi renk;tropikal gökyüzünü ve Atlantik Okyanusu ve Karayip Denizi'nin zümrüt yeşili sularını temsil eder.Siyah ve beyaz kültürel etkileri anlatmakta kullanılmıştır,beyaz renk,beyaz kültürü yada medeniyeti,siyah renkte,siyah kültürü anlatır ve birlik içinde yaşayan ve çalışma yarışında olan kültürleri temsil eder.Bayrağın tasarımı,mavi denizlerin ve güneş ışığına rağmen daha çok Avrupa'nın vis-à-vis adlı Negro kültürünün egemenliğinden etkilenmiştir.Bayraktaki üçgen sembolleri 3 tane volkanik kalıntı tepesini simgeler. İkizkenar üçgen şekli,Soufriere'deki halkın umut ve isteklerinin sembolü olan ve denizden göğe doğru dik olarak yükselen ünlü ikiz Pitonları(volkanik tepeleri) temsil eder.

Saint Lucia Bayrağının Tarihçesi
Saint Lucian bayrağı 1 Mart 1967 tarihinde kabul edilmiştir. Saint Lucia, 22 Şubat 1979 tarihinde İngiltere'den bağımsızlığını kazandı.1650 yılında Fransa tarafından yönetilmiştir ve kuzeyindeki komşu ada olan Martinique ile aynı bayrağı kullanmıştır.1814 yılında İngiliz oldu.Aziz Lucian bayrağı 1967 yılında tasarlanmış olup,1979 yılında küçük değişiklikler yapılmıştır.

Saint Lucia Bayrağıyla İlgili İlginç Bilgiler
Bayrak Saint Lucian sanatçısı Dunstan St. Omer tarafından dizayn edilmiştir.Ulusal bayrak diğer bayraklarla göndere çekilirken ilk çekilmeli ve en son indirilmelidir.Diğer bayraklar,dalgalandırılırken kesinlikle gönderden indirilmelidir.Bayrak ekranda dururken altındaki mobilyalar, zemin,ağaçlar,bitkiler,araçlar,binalar,su veya toprakla temas halinde olmamalıdır.

0 yorum:

Yorum Gönder

 

Not

Sitemiz yapım aşamasındadır... Yakın zamanda ülke özellikleri ve ülke bayrakları ile ilgili herşeye bu siteden ulaşabileceksiniz...
Konusunda ülkemizde tek olmayı hedeflediğimiz sitemize yakın zamanda tekrar ziyaretinizi öneririz :)
İlginize teşekkürler...

Bayraklar

Not

Bu sayfadan yapılan alıntılarda sitemizin kaynak olarak belirtilmesi gerekmektedir... Tüm hakları saklıdır.. Lütfen emeğe saygılı olalım... İlginize ve anlayışınız için teşekkür ederiz...