Senegal Bayrağının Anlamı ve Tarihçesi

15 Ocak 2012 Pazar

Senegal Bayrağının Anlamı
Senegal bayrağı,3 eşit dikey şeritten oluşur. Sol şerit; yeşil, orta şerit; sarı ve sağ şerit ise kırmızı renktedir. Bayrağın merkezinde,sarı şeridin tam ortasında yeşil renkli 5 köşeli yıldız bulunur.Yeşil şerit; İslamı ilerlemeyi ve umudu temsil eder. Sarı; insanların birlikte düzenli çalışmasıyla elde edilecek olan ülkenin doğal zenginlik ve ilerlemesi anlamına gelmektedir. Kırmızı,bağımsızlık için Afrika'nın ortak mücadelesini temsil eder. Yıldız, birlik ve umudu temsil eder. Renkler geleneksel pan-Afrika renklerdir.

Senegal Bayrağının Tarihçesi
Senegal bayrağı 1959 yılında Fransa'dan bağımsızlığını kazandıktan sonra, 20 Ağustos 1960 tarihinde kabul edilmiştir. 1959 yılında, Senegal, Mali Federasyonu adlı bir birlik oluşturmak için, şimdi adı Mali olan Sudan Cumhuriyeti'ne katıldı, ancak 1960 yılında Federasyondan çekildi. Mali Federasyonu bayrağı,Fransız bayrağına dayanmaktadır ancak Fransa'nın mavi-beyaz-kırmızı renkleri ile yeşil-sarı-kırmızı olan pan-Afrika renklerinin yeri değiştirilmiştir.

Senegal Bayrağıyla İlgili İlginç Bilgiler
2004 yılı başında,Senegal Devlet Başkanı Wade, ülke için tasarlanmış olan yeni bir bayrak olduğunu duyurdu fakat bunu Senegalli insanların oyuna sunmadan ülkenin sembollerinde herhangi bir değişiklik yapma hakkına sahip olunmadığını ve bu durumun anayasayı ihlal ettiğini belirtmiştir.

0 yorum:

Yorum Gönder

 

Not

Sitemiz yapım aşamasındadır... Yakın zamanda ülke özellikleri ve ülke bayrakları ile ilgili herşeye bu siteden ulaşabileceksiniz...
Konusunda ülkemizde tek olmayı hedeflediğimiz sitemize yakın zamanda tekrar ziyaretinizi öneririz :)
İlginize teşekkürler...

Bayraklar

Not

Bu sayfadan yapılan alıntılarda sitemizin kaynak olarak belirtilmesi gerekmektedir... Tüm hakları saklıdır.. Lütfen emeğe saygılı olalım... İlginize ve anlayışınız için teşekkür ederiz...