Sri Lanka Bayrağının Anlamı ve Tarihçesi

13 Ocak 2012 Cuma

Sri Lanka Bayrağının Anlamı
Sri Lanka bayrağı,sarı/turuncu renkli bir temelden oluşur ve 2 kısıma ayrılmıştır,sol tarafta turuncu ve yeşil renkli 2 şerit vardır,sağ tarafında ise,her köşesinde 1'er adet toplamda 4 tane pupil yaprağı olan kızıl renkli dikdörtgen bir taban içerisinde,elinde kılıç tutarak yürüyen bir aslan sembolü vardır.Bu 2 farklı kısımda bayrağın temel rengi olan turuncuyla sınırlandırılarak 2 çerçeve oluşturulmuştur.
Yeşil şerit,Sri Lanka azınlık Müslümanlarını ve turuncu şerit,azınlık Hindu Tamilleri temsil eder.Sarı renk, Budizm ve uzun bir yaşam için gereken kızıl standları temsil eder.Altın Aslan,insanlığı temsil eden çok eski bir semboldür.Kılıç ise otoriteyi temsil etmektedir.Pupil ağacının yaprakları,Budist sembolü olup,Gautama'yı Buda'ya çeviren bir ağaçtan gelmektedir.

Sri Lanka Bayrağının Tarihçesi
Şimdiki Sri Lanka bayrağı, 7 Eylül 1978 tarihinde kabul edilmiştir. Sri Lanka, 4 Şubat 1948 tarihinde İngiltere'den bağımsızlığını kazanmış ve 1972 yılında Seylan olan adını değiştirmiştir.Sri Lanka Bayrağına,Aslan Bayrak'da denir ve Sri Lanka'da, yüzyıllar boyunca insanlar tarafından kullanılmaktadır.Aslan bayrağı 1948 yılında kullanılmış ve ülkenin dini azınlık grupları temsil etmek üzere 1951 yılında dikey çizgilerle güncellenmiştir.Yaprakları ülkenin isminin değiştirildiği zamanlarda bayrağa eklendi.Yaprakları 1978 yılında az miktarda modifiye edilmiş ve son halini almıştır.

Sri Lanka Bayrağıyla İlgili İlginç Bilgiler
Sri Lanka bayrağı aslında bir bayrak içinde iki ayrı bayraktan oluşur.Aslan bayrak sağ tarafında kendi bütünlüğü içinde gösterilir ve Hintli Tamiller tek Aslan Bayrağı kabul edilemez bulunca,daha sonra iki renkli şerit sol tarafına eklenmiştir.

0 yorum:

Yorum Gönder

 

Not

Sitemiz yapım aşamasındadır... Yakın zamanda ülke özellikleri ve ülke bayrakları ile ilgili herşeye bu siteden ulaşabileceksiniz...
Konusunda ülkemizde tek olmayı hedeflediğimiz sitemize yakın zamanda tekrar ziyaretinizi öneririz :)
İlginize teşekkürler...

Bayraklar

Not

Bu sayfadan yapılan alıntılarda sitemizin kaynak olarak belirtilmesi gerekmektedir... Tüm hakları saklıdır.. Lütfen emeğe saygılı olalım... İlginize ve anlayışınız için teşekkür ederiz...