Vietnam Bayrağının Anlamı ve Tarihçesi

11 Ocak 2012 Çarşamba

Vietnam Bayrağının Anlamı
Vietnam Bayrağı,kırmızı zemin üzerine yerleşimli 5 köşeli sarı yıldızdan oluşur. Kırmızı tabanı ülkenin bağımsızlığı için verilen mücadele sırasında dökülen kanı temsil eder. Yıldızın herbir köşesi,sosyalizmi inşa eden işçiler, köylüler, askerler, aydınlar ve birlikte çalışan gençler birliğini temsil eder.

Vietnam Bayrağının Tarihçesi
Vietnam bayrağı Fransız yönetiminden 1954 yılında bağımsızlığını kazandıktan sonra, 30 Kasım 1955 tarihinde kabul edilmiştir.
1940'larda Vietnam bayrağı temel tasarımı,Japonya'ya karşı bağımsızlık mücadelesi veren kurtuluş kuvvetleri tarafından kullanılmıştır. Vietnam bayrağı 1955 yılında kabul edildiğinde,sadece komünist Kuzey Vietnam tarafından kullanılır oldu. Milletin güney yarısına Güney Vietnam Cumhuriyeti denirdi. Güney, 1976 yılında çökmüş ve ülke Vietnam Sosyalist Cumhuriyeti adı altında birleştirilmiş oldu.

Vietnam Bayrağıyla İlgili İlginç Bilgiler
Vietnam bağımsızlığını kazanmadan önce; Çin, Japonya ve Fransa'nın egemenliği altında kalmıştı. Fransız yönetiminde Vietnam bayrağı tabanı sarı renkliydi. Güney Vietnam bayrağı da sarıydı.

0 yorum:

Yorum Gönder

 

Not

Sitemiz yapım aşamasındadır... Yakın zamanda ülke özellikleri ve ülke bayrakları ile ilgili herşeye bu siteden ulaşabileceksiniz...
Konusunda ülkemizde tek olmayı hedeflediğimiz sitemize yakın zamanda tekrar ziyaretinizi öneririz :)
İlginize teşekkürler...

Bayraklar

Not

Bu sayfadan yapılan alıntılarda sitemizin kaynak olarak belirtilmesi gerekmektedir... Tüm hakları saklıdır.. Lütfen emeğe saygılı olalım... İlginize ve anlayışınız için teşekkür ederiz...