Mikronezya Bayrağının Anlamı ve Tarihçesi

26 Şubat 2012 Pazar

Mikronezya Bayrağının Anlamı
Mikronezya bayrağı, açık mavi taban üzerine baklava dilimi şeklinde yerleşimli 5 köşeli 4 yıldızdan oluşur. Mavi renk, Pasifik Okyanusu'nu temsil ederken, 4 yıldızsa, Mikronezya Federe Devletlerini temsil etmektedir. Bu bayrak tasarımını, Pasifik eski Güvenlik Bölgesi'nin bayrağından almıştır. Bayrağın renkleriyse, Birleşmiş Milletlerin bayrak renklerinden esinlenilmiştir.

Mikronezya Bayrağının Tarihçesi
Mikronezya bayrağı, 30 Kasım 1978 tarihinde kabul edilmiştir. Mikronezya, 3 Kasım 1986 tarihinde Pasifik Adaları Vesayet Toprakları'ndan bağımsız oldu. Pasifik Adaları Vesayet Toprakları Bölgesi 1947 yılında kuruldu. Mikronezya bayrağı, 1962 yılından bu yana kullanılmakta olan, ancak yıldız sayısını federasyona bağlı adalar sayısına bağlı olarak değişmiştir.

Mikronezya Bayrağıyla İlgili İlginç Bilgiler
Ülke, 1986 yılında bağımsızlığını elde ettiğinden beri Mikronezya bayrağı değişmemiştir. Mikronezya bayrağı, 1962 yılından beri kullanımdadır.

0 yorum:

Yorum Gönder

 

Not

Sitemiz yapım aşamasındadır... Yakın zamanda ülke özellikleri ve ülke bayrakları ile ilgili herşeye bu siteden ulaşabileceksiniz...
Konusunda ülkemizde tek olmayı hedeflediğimiz sitemize yakın zamanda tekrar ziyaretinizi öneririz :)
İlginize teşekkürler...

Bayraklar

Not

Bu sayfadan yapılan alıntılarda sitemizin kaynak olarak belirtilmesi gerekmektedir... Tüm hakları saklıdır.. Lütfen emeğe saygılı olalım... İlginize ve anlayışınız için teşekkür ederiz...