America Birleşik Devletleri Bayrağının Anlamı ve Tarihçesi

11 Ocak 2012 Çarşamba

ABD Bayrağının Anlamı
Amerika Birleşik Devletleri,bayrağı 7 tanesi kırmızı,6 tanesi beyaz olan toplam 13 tane eşit genişlikteki şeritlerden oluşur. Amerikan bayrağı üzerinde üst ve alt çizgiler kırmızı renklidir. Bayrağın sol üst köşesinde, koyu mavi bir dikdörtgen içerisinde 50 adet beyaz, beş noktalı yıldız vardır. Yıldızlar dokuz yatay sıra halinde düzenlenmiştir.
13 çizgi Amerikanın 13 orjinal topluluğunu: Connecticut, Delaware, Georgia, Maryland, Massachusetts, New Hampshire, New Jersey, New York, North Carolina, Pennsylvania, Rhode Island, South Carolina ve Virginia temsil eder.50 yıldız milleti oluşturan tek tek eyaletleri temsil eder. Popüler tarihin devletlerinde kırmızı yiğitliği,beyaz saflık ve özgürlüğü,mavi adalet,sadakat ve azmi göstermekteydi. Fakat bunlar gayriresmi anlamlar taşımaktadır.

ABD Bayrağının Tarihçesi
Mevcut Amerikan bayrağı, 4 Temmuz 1960 tarihinde kabul edilmiştir.Amerikan bayrağı, 18. yüzyılın ortalarında Amerikanın İngiltere ile Kurtuluş Savaşı zamanında kullanılan bayrağından oluşturulmuştur. Kongre resmen Haziran 1777 yılında bayrağın tasarımına başlamış ve yeni oluşturulan birlikte bulunan 13 orjinal eyaleti sembolize etmek anlamıyla ,13 adet kırmızı ve beyaz şerit ve mavi alan üzerine yine 13 adet yıldızı koyma düşüncesiyle oluşturulmuştur. Yeni bir eyalet eklendiğinde bir yıldız ve şerit ekleme düşüncesi vardı.1818 yılında, Amerikan bayrağı tasarımının, şimdiki özgün hali olan 13 çizgili olarak kalması kararlaştırıldı. Herhangi bir yeni eyalet yada devlet artık sadece beyaz bir yıldız tarafından temsil edilcekti ve yeni gelen her yılın 4 Temmuzun'da Amerikan bayrağına eklenecekti. 1818 yılına kadar başkan bu yıldızların paralel şeklinde yerleşimli olacağını belirlemesine kadar özel bir tasarım şekli olmadığından az sayıda bayrak tasarımı ortaya çıkmıştır. Hawaii'yi temsil eden son yıldız, 1960 yılında eklendi ve Amerikan bayrağının 27. tasarımını oluşturdu. Dünyanın diğer eski bayrakları gibi, Amerika Birleşik Devletleri bayrağı hakkında da pek çok efsane vardır.

ABD Bayrağıyla İlgili İlginç Bilgiler
Amerikan bayrağı sık sık, "Yıldızlar ve Şeritler" ya da "Eski Efsane" olarakta adlandırılır.
Amerikan Bayrağı ,diğer birçok bayrağın tasarımından etkilenmiştir.
Eskimiş ve yırtılmış,zarar görmüş bayraklar sade bir törenle bu amaçla imha edilirdi. Buna rağmen ,ülkeden yaşadığı hoşnutsuzluğu göstermek isteyen bazı göstericiler toplum önünde bayrağa zarar vererek tepkilerini göstermeye çalışmaktadır.

4 yorum:

Kombi Servisi dedi ki...

Amerika sonradan kurulmuş bir devlet olduğu için aslında tarihi oldukça kısıtlı fakat bayrağı oldukça detaylı bilgilere sahip http://bayrakimalatcisi.com.tr/ulke-bayraklari/amerika/ buradan sizde kontrol edebilirsiniz.

Kombi Servisi dedi ki...

Amerika sonradan kurulmuş bir devlet olduğu için aslında tarihi oldukça kısıtlı fakat bayrağı oldukça detaylı bilgilere sahip http://bayrakimalatcisi.com.tr/ulke-bayraklari/amerika/ buradan sizde kontrol edebilirsiniz.

ondtsn1956 dedi ki...

BEYAZ ÇİZGİLER SAFLIK VE TEMİZLİĞİ İFADE EDİYORMUŞ..NE SAF VE TEMİZLER!!
TÜRKİYE YE KARŞI PKK PYD İŞİD GİBİ TEROR GRUPLARINI DESTEKLERLER !

Unknown dedi ki...

Aynen kardeş çok doğru söylüyosun saf ve temizmiş.saf oldukları kesin zaten 2 gün sonra yardım ettikleri adamlar onları sırtından vuracaklar bunu bilemeyecek kadar saflar

Yorum Gönder

 

Not

Sitemiz yapım aşamasındadır... Yakın zamanda ülke özellikleri ve ülke bayrakları ile ilgili herşeye bu siteden ulaşabileceksiniz...
Konusunda ülkemizde tek olmayı hedeflediğimiz sitemize yakın zamanda tekrar ziyaretinizi öneririz :)
İlginize teşekkürler...

Bayraklar

Not

Bu sayfadan yapılan alıntılarda sitemizin kaynak olarak belirtilmesi gerekmektedir... Tüm hakları saklıdır.. Lütfen emeğe saygılı olalım... İlginize ve anlayışınız için teşekkür ederiz...