Uruguay Bayrağının Anlamı ve Tarihçesi

11 Ocak 2012 Çarşamba

Uruguay Bayrağının Anlamı
Uruguay bayrağı birbiriyle eşit genişlikte olan 9 şeritten oluşur.Bu çizgilerin 5 tanesi beyaz ve 4'ü mavi renktedir. En alt ve üst şeritler beyaz renktedir. Bayrağın üst sol köşesinde beyaz kare içinde 16 adet düz ve kıvrımlı dalgalardan oluşan altın sarısı güneş bulunmaktadır.
Bu güneşe, Mayıs Güneşide denir ve özgürlük ile bağımsızlığı temsil eder. 9 adet şerit ise,ülkenin bayrağının yapıldığı zamanda var olan şehirlerini temsil etmektedir.

Uruguay Bayrağının Tarihçesi
Uruguay bayrağı, dünyanın en eski bayraklarından olup,11 Temmuz 1830 tarihinde kabul edilmiştir. İlk olarak 1828 yılında kabul edildiğinde,17 çizgisi vardı ama 1830 yılında dokuza kadar azaltıldı. Uruguay, Brezilya'dan 25 Ağustos 1825 tarihinde bağımsızlığını ilan etti.

Uruguay Bayrağıyla İlgili İlginç Bilgiler
Uruguay bayrağında,Arjantin ve Amerika bayraklarından esinlenilmiştir.

0 yorum:

Yorum Gönder

 

Not

Sitemiz yapım aşamasındadır... Yakın zamanda ülke özellikleri ve ülke bayrakları ile ilgili herşeye bu siteden ulaşabileceksiniz...
Konusunda ülkemizde tek olmayı hedeflediğimiz sitemize yakın zamanda tekrar ziyaretinizi öneririz :)
İlginize teşekkürler...

Bayraklar

Not

Bu sayfadan yapılan alıntılarda sitemizin kaynak olarak belirtilmesi gerekmektedir... Tüm hakları saklıdır.. Lütfen emeğe saygılı olalım... İlginize ve anlayışınız için teşekkür ederiz...