Birleşik Arap Emirliği Bayrağının Anlamı ve Tarihçesi

11 Ocak 2012 Çarşamba

Birleşik Arap Emirliği Bayrağının Anlamı
Birleşik Arap Emirliği bayrağı sol tarafında dikey yerleşimli kırmızı şerit ve yanında sırasıyla yatay şeklilde yukarıdan aşağıya yerleşimli yeşil,beyaz ve siyah şeritlerden oluşur.
Birleşik Arap Emirlikleri bayrağı 1916 yılında oluşturulan Arap İsyanı Bayrağına dayanmaktadır ve Osmanlı (Türk) hükümdarlığına karşı kurtuluş mücadelesi sırasında Arap milliyetçileri tarafından kullanılmıştır. Arap milletlerinin birleşmeciliğinin renkleri( Pan-Arap renkleri) olan kırmızı,beyaz,yeşil ve siyah Arap halkıyla İslamın bağını yüzyıllar boyunca sembolize etmektedir. Bunlar Arap birliği ve bağımsızlığını temsilen bölgedeki birçok ülkenin bayrağında kullanılmaktadır.

Birleşik Arap Emirliği Bayrağının Tarihçesi
Birleşik Arap Emirlikleri bayrağı, ülke yedi şeyhlik birliği tarafından kurulduğunda, 2 Aralık 1971 tarihinde kabul edilmiştir. 1971'den önce Ateşkes birlikleri olarak bilinen ve 19.yüzyılda bazı Arap şeyhleriyle İngilizler arasındaki ateşkesi baz alan; Abu Dhabi, Ajman, Dubai, Fujairah, Ras al-Khaimah, Sharjah ve Umm al-Qaiwain isimli 7 emirliği temsil eder. 19.yüzyılın ortalarına kadar bu bölgede korsan sayısının fazlalığı sebebiyle bölgeye Korsan Bölgesi adı verilmişti.

Birleşik Arap Emirliği Bayrağıyla İlgili İlginç Bilgiler
2003 yılında Ürdünün bu rekoru geçmesine kadar Birleşik Arap Emirliği Bayrak direği dünyanın en büyüğüydü.

0 yorum:

Yorum Gönder

 

Not

Sitemiz yapım aşamasındadır... Yakın zamanda ülke özellikleri ve ülke bayrakları ile ilgili herşeye bu siteden ulaşabileceksiniz...
Konusunda ülkemizde tek olmayı hedeflediğimiz sitemize yakın zamanda tekrar ziyaretinizi öneririz :)
İlginize teşekkürler...

Bayraklar

Not

Bu sayfadan yapılan alıntılarda sitemizin kaynak olarak belirtilmesi gerekmektedir... Tüm hakları saklıdır.. Lütfen emeğe saygılı olalım... İlginize ve anlayışınız için teşekkür ederiz...