Filipinler Bayrağının Anlamı ve Tarihçesi

30 Ocak 2012 Pazartesi

Filipinler Bayrağının Anlamı
Filipinler bayrağı, üstte mavi ve altta kırmızı olmak üzere iki eşit yatay şeritten, bayrağın gönder tarafına yerleştirilmiş beyaz bir eşkenar üçgen ve bu üçgen içerisinde bulunan sekiz adet ışın yayan sarı bir güneş ve üçgenin açılarına yerleşimli altın sarısı renkli 3 adet beş köşeli yıldızdan oluşur. Kırmızı renk, cesareti ve özgürlük ve bağımsızlık adına dökülen kanları, beyaz renkse, barış ve saflığı temsil eder. Beyaz üçgen, eşitliği ve Katipunan milliyetçi örgütünü temsil eder. Üç yıldız, Filipinler'in üç ana coğrafi bölgesi olan Luzon, Mindanao ve Cebu'yu temsil ediyor. Güneş bağımsızlığını temsil eder ve onun sekiz ışınıysa, İspanyol yönetimine karşı Filipin ayaklanmasına önderlik eden sekiz ili temsil eder.

Filipinler Bayrağının Tarihçesi
Filipin bayrağı, 16 Eylül 1997 tarihinde kabul edilmiştir. Filipinler bayrağı, İspanya'dan bağımsızlığını kazandıktan sonra ilk olarak 1898 yılında kabul edilmiştir, ancak ABD, ülkenin kontrolünü ele aldıktan sonra 1907 yılında yasaklandı. Kamuoyu baskısı 1920 yılında yasağı kaldırdı yasağı. Japonya, Filipinler'i, 1942 yılında işgal etti ve bayrağı 1943 yılına kadar tekrar yasaklandı. ABD, 1945 yılında adaların kontrolü ele geçirdi ve 4 Temmuz 1946 tarihinde Filipinler'e bağımsızlık bahşetti. Bayrakta, 1997 yılında küçük değişiklikler yapıldı.Filipin bayrağı ilk kez 1897 yılında Hong Kong'a sürgünü sırasında General Aguinaldo tarafından dizayn edilmiştir.

Filipinler Bayrağıyla İlgili İlginç Bilgiler
Filipinler bayrağı,savaş bayrağı olarakta adlandırılabilir çünkü ülke eğer savaştaysa bayraktaki mavi şeritle kırmızı şeridin yerleri değiştirilir bu sebeple böyle bir özelliğe de sahiptir.

0 yorum:

Yorum Gönder

 

Not

Sitemiz yapım aşamasındadır... Yakın zamanda ülke özellikleri ve ülke bayrakları ile ilgili herşeye bu siteden ulaşabileceksiniz...
Konusunda ülkemizde tek olmayı hedeflediğimiz sitemize yakın zamanda tekrar ziyaretinizi öneririz :)
İlginize teşekkürler...

Bayraklar

Not

Bu sayfadan yapılan alıntılarda sitemizin kaynak olarak belirtilmesi gerekmektedir... Tüm hakları saklıdır.. Lütfen emeğe saygılı olalım... İlginize ve anlayışınız için teşekkür ederiz...