Peru Bayrağının Anlamı ve Tarihçesi

30 Ocak 2012 Pazartesi

Peru Bayrağının Anlamı
Peru bayrağı, 3 eşit dikey şeritten oluşur. Sol ve sağ şeritler kırmızı renkliyken, ortadaki şeritse beyaz renktedir. Ayrıca ülkenin ulusal ambleminin olduğu devlet bayrağı ve başka bir armanın bulunduğu savaş bayrağıda bulunmaktadır. Bayraktaki kırmızı renk Peru'nun bağımsızlığı için dökülen kanları ve beyaz ise, barışı temsil eder.

Peru Bayrağının Tarihçesi
Peru bayrağı dünyanın en eski bayraklarından olup, 25 Şubat 1825 tarihinde kabul edilmiştir. Peru, 28 Temmuz 1821 yılında İspanya'dan bağımsızlığını kazandı ve bayrağın bir köşeden diğerine doğru dört bölüme ayrılmış olan şekli kabul edildi. Peru bayrağı ayrıca, 1822 yılında kırmızı-beyaz-kırmızı yatay tasarımı değiştirilmiş ve 1825 yılında kabul edilmiştir.

Peru Bayrağıyla İlgili İlginç Bilgiler
Peru bayrağı, Arjantin'den gelen José de San Martín tarafından dizayn edilmiştir. San Martin, general ve Güney Amerika'nın İspanya'dan bağımsızlığı için mücadele eden ana lider olarak kabul edilmiştir.Kuzeyden gelen Simon Bolivar ile birlikte, San Martín,Güney Amerika'nın kurtarıcılarından biri olarak kabul edilir.
O, Arjantin'de bir ulusal kahramandır.

0 yorum:

Yorum Gönder

 

Not

Sitemiz yapım aşamasındadır... Yakın zamanda ülke özellikleri ve ülke bayrakları ile ilgili herşeye bu siteden ulaşabileceksiniz...
Konusunda ülkemizde tek olmayı hedeflediğimiz sitemize yakın zamanda tekrar ziyaretinizi öneririz :)
İlginize teşekkürler...

Bayraklar

Not

Bu sayfadan yapılan alıntılarda sitemizin kaynak olarak belirtilmesi gerekmektedir... Tüm hakları saklıdır.. Lütfen emeğe saygılı olalım... İlginize ve anlayışınız için teşekkür ederiz...