Güney Kore Bayrağının Anlamı ve Tarihçesi

15 Ocak 2012 Pazar

Güney Kore Bayrağının Anlamı
Güney Kore bayrağı beyaz zemin üzerine yerleştirilmiş olan mavi ve kırmızı renklerinden oluşan yin-yang sembolü ve bu sembolün çevresine(4 köşesine) düzgün bir şekilde yerleştirilmiş olan kesikli-kesiksiz çizgilerden meydana gelir.Beyaz, Kore halkının ulusal rengidir.Çemberin kırmızı bölümü yang'ı,mavi bölümü ise yin'i temsil eder.Yin ve yang evrensel semboller olup anlamsal bakımdan zıtlığı ifade ederken,aynı zamanda bu 2 kavram arasındaki tamamlayıcılıktanda bahis eder. Örneğin; pozitif ve negatif, aktif ve pasif, erkek ve kadın, gece ve gündüz, iyi ve kötü şeklinde devam eder.Yin,pasif ve statik konumu ifade ederken,yang ise dinamik ve aktifliği sembolize eder.Trigrams(uzakdoğu'da kullanılan bir tür figür) olarak adlandırılan çevresindeki çizgiler ise,yangın ateş,su,toprak,ahşap ve metal elemtlerini temsil eder.

Güney Kore Bayrağının Tarihçesi
Güney Kore bayrağı, 25 Ocak 1950 tarihinde kabul edildi. Kore Cumhuriyeti, 1948 yılının Ağustos ayında kuruldu.Bayrağı,Kore'nin Japonya Büyükelçisi tarafından Kral Gojong döneminde 1882 yılında tasarlanmıştır. Gojong 6 Mart 1883 tarihinde Tegıki olarakda adlandırılan Kore resmi bayrağı ilan etti.

Güney Kore Bayrağıyla İlgili İlginç Bilgiler
Güney Kore bayrağı Tegıki olan ismini bayrağın ortasında bulunan Tegıki çemberinden almıştır,bu sembol muhteşem kutuplar(zıtlık) olarakda adlandırılır.

0 yorum:

Yorum Gönder

 

Not

Sitemiz yapım aşamasındadır... Yakın zamanda ülke özellikleri ve ülke bayrakları ile ilgili herşeye bu siteden ulaşabileceksiniz...
Konusunda ülkemizde tek olmayı hedeflediğimiz sitemize yakın zamanda tekrar ziyaretinizi öneririz :)
İlginize teşekkürler...

Bayraklar

Not

Bu sayfadan yapılan alıntılarda sitemizin kaynak olarak belirtilmesi gerekmektedir... Tüm hakları saklıdır.. Lütfen emeğe saygılı olalım... İlginize ve anlayışınız için teşekkür ederiz...