Güney Afrika Bayrağının Anlamı ve Tarihçesi

15 Ocak 2012 Pazar

Güney Afrika Bayrağının Anlamı
Güney Afrika bayrağı,üstte kırmızı altta mavi renkli olan eşit büyüklükteki yatay çizgilerden oluşur. Bu mavi ve kırmızı çizgiler,etrafında ince beyaz şeritler bulunan Y şeklindeki yeşil bir şeritle birbirinden ayrılır.Ayrıca bayrağın sol tarafında,sarı ince bir şeritle çevrilmiş siyah bir üçgen bulunur.
Renklerin resmi bir anlamı olmamasına rağmen,siyah,yeşil ve sarı renkler Nelson Mandela'nın siyasi partisini belirtirken,kırmızı,beyaz ve mavi renkleri aynı zamanda Afrika Ulusal Kongresi ve eski Boer cumhuriyetleri bayraklarında da bulunmaktadır. Güney Afrika bayrağı eski Güney Afrika bayraklarının renklerinden ve anlamlarından esinlenilerek oluşturulmuştur. Burada,kırmızı renk;çatışmalarda akan kanları,mavi;gökyüzünü,yeşil; ülkenin topraklarını,siyah; Afrika'daki siyah halkı, beyaz; Avrupalı halkı,sarı;doğal kaynaklardan olan altını sembolize eder.

Güney Afrika Bayrağının Tarihçesi
Güney Afrika bayrağı Nelson Mandela Devlet Başkanı seçildikten sonra 27 Nisan 1994 tarihinde kabul edilmiştir. Yeni bir demokratik Güney Afrika'nın doğuşuna istinaden ve ülkenin siyasi dönüşümü yansıtacak yeni bir ulusal bayrak kabul edilmiştir. Dünyanın en yeni bayraklarından biridir. Güney Afrika 31 Mayıs 1910 tarihinde İngiltere'den bağımsızlığını kazandı.

Güney Afrika Bayrağıyla İlgili İlginç Bilgiler
Bayrak Mr. F. Brownell adındaki Güney Afrikalı devlet habercisi tarafından dizayn edilmiştir. Halkın yardımı ile yeni bir Güney Afrika tasarlamak için daha önceki girişimlerin başarısız olduğu ortaya çıkmıştır.

0 yorum:

Yorum Gönder

 

Not

Sitemiz yapım aşamasındadır... Yakın zamanda ülke özellikleri ve ülke bayrakları ile ilgili herşeye bu siteden ulaşabileceksiniz...
Konusunda ülkemizde tek olmayı hedeflediğimiz sitemize yakın zamanda tekrar ziyaretinizi öneririz :)
İlginize teşekkürler...

Bayraklar

Not

Bu sayfadan yapılan alıntılarda sitemizin kaynak olarak belirtilmesi gerekmektedir... Tüm hakları saklıdır.. Lütfen emeğe saygılı olalım... İlginize ve anlayışınız için teşekkür ederiz...