Somali Bayrağının Anlamı ve Tarihçesi

15 Ocak 2012 Pazar

Somali Bayrağının Anlamı
Somali bayrağı mavi zemin üzerine yerleşimli 5 köşeli bir beyaz renkli yıldızdan oluşur.Mavi renk,ülkenin bağımsızlığı kazanmasında rol oynayan,destek olan Birleşmiş Milletlerin bayrağından alınmıştır.Ayrıca ülke üzerindeki mavi gökyüzünü ifade eder.Beyaz yıldız Afrikanın bağımsızlığını ifade eder.Yıldızın köşeleri,eskiden Somalili insanların yaşadığı 5 bölge olan;eski İtalyan ve İngiliz Somalilerindeki Somalilileri,Fransız Somalisi(Cibuti),Etiyopya'daki Ogaden bölgesi ve Kuzey Kenya Somalisini temsil eder.

Somali Bayrağının Tarihçesi
Somali bayrağı 12 Ekim 1954 tarihinde kabul edilmiştir ve Birleşmiş Milletler'in bayrağı ilham kaynağı olmuştur. 1960 yılında Somali eski İngiliz Somalisi ile İtalya Somalisi'nin birleşmesiyle bağımsızlığını kazandı.Günümüzde Somali eski İtalyan ve İngiliz Somalisi uluslarından oluşur.

Somali Lanka Bayrağıyla İlgili İlginç Bilgiler
Somalili araştırmacı Mr. Mohammed Awale Liban Somali bayrağı tasarlamış ve 24 saatten az süre içinde hükümete sunmuştur.

0 yorum:

Yorum Gönder

 

Not

Sitemiz yapım aşamasındadır... Yakın zamanda ülke özellikleri ve ülke bayrakları ile ilgili herşeye bu siteden ulaşabileceksiniz...
Konusunda ülkemizde tek olmayı hedeflediğimiz sitemize yakın zamanda tekrar ziyaretinizi öneririz :)
İlginize teşekkürler...

Bayraklar

Not

Bu sayfadan yapılan alıntılarda sitemizin kaynak olarak belirtilmesi gerekmektedir... Tüm hakları saklıdır.. Lütfen emeğe saygılı olalım... İlginize ve anlayışınız için teşekkür ederiz...