Solomon Adaları Bayrağının Anlamı ve Tarihçesi

15 Ocak 2012 Pazar

Solomon Adaları Bayrağının Anlamı
Solomon Adaları bayrağı,sarı çapraz yerleşmiş bir ince şeridin bayrağı 2'ye ayırmasıyla oluşmuştur.Şeridin üst taraf;mavi,alt tarafındaki renk ise yeşildir. Ayrıca mavi kısımda ve aynı zamanda bayrağın sol üst köşesine, X harfi geometrisiyle yerleştirilmiş her biri 5 köşeli 5 adet beyaz yıldız bulunur. Mavi renk;Pasifik Okyanusunu,sarı renk;güneşi ve yeşil renk verimlilik yada doğurganlığı temsil eder. 5 yıldız ise,Solomon Adaları'nın bağımsızlığı sırasındaki 5 idari bölgeyi temsil eder. Ülkedeki ilçe yada bölge sayısı artınca,5 yıldızın Solomon Adaları'nı oluşturan 5 ada grubunu temsil edeceği kararı verildi.

Solomon Adaları Bayrağının Tarihçesi
Solomon Adaları bayrağı, ülkenin 7 Temmuz 1978 tarihinde İngiltere'den bağımsızlığını kazanmasından hemen önce, 18 Kasım 1977 tarihinde kabul edilmiştir.

Solomon Adaları Bayrağıyla İlgili İlginç Bilgiler
1975 yılında bir bayrak tasarım yarışması yapıldı ve kazanan yeni bayrak açıklanılınca halk tarafından birçok eleştiriye maruz kalması sonucu değiştirildi ve şimdiki aynı zamanda o yarışmadada bulunan bu bayrak kesin olarak seçilmiş oldu.

0 yorum:

Yorum Gönder

 

Not

Sitemiz yapım aşamasındadır... Yakın zamanda ülke özellikleri ve ülke bayrakları ile ilgili herşeye bu siteden ulaşabileceksiniz...
Konusunda ülkemizde tek olmayı hedeflediğimiz sitemize yakın zamanda tekrar ziyaretinizi öneririz :)
İlginize teşekkürler...

Bayraklar

Not

Bu sayfadan yapılan alıntılarda sitemizin kaynak olarak belirtilmesi gerekmektedir... Tüm hakları saklıdır.. Lütfen emeğe saygılı olalım... İlginize ve anlayışınız için teşekkür ederiz...