İsrail Bayrağının Anlamı ve Tarihçesi

11 Ocak 2012 Çarşamba

İsrail Bayrağının Anlamı
İsrail Bayrağı,beyaz arka plan üzerine birbirlerine ortadan eşit uzaklıkta bulunan yatay mavi çizgilerden ve ortasında mavi renkli David'in yıldızından oluşur.
David Yıldızı (Magen David), Yahudi yıldızı olarak da bilinir ve Yahudiliğin bir sembolüdür.Yıldız resmen 1354 yılında ilk kez bir Yahudi sembolü olarak kullanılmıştır. İsrail bayrağı modern yorumla; mavi ve beyaz çizgiler Tevrat ilkeleri tarafından yönlendirilen, saflığı temsil eder ve Davut'un yıldızı, İsrail için yeni bir başlangıcı temsil eder.

İsrail Bayrağının Tarihçesi
İsrail bayrağı, 28 Ekim 1948 tarihinde kabul edilmiştir,bu 14 Mayısta Filistin ve İsrail'in, İngiliz Mandasından çıktından 5 ay sonrasına tekabül etmektedir.İsrail bayrağı Tallit olarak bilinen Yahudi dua şalı sonrası modellenmiştir.Şimdiki Bayrak aslında Manda döneminde Yahudi nüfusu temsil eden ancak resmi bir duruşa sahip olan yaklaşık 100 yıllık Siyonist hareketin bayrağıdır.

İtalya Bayrağıyla İlgili İlginç Bilgiler
Magen David başlangıçta dekoratif amaçlı orta yaşlardaki Prag Yahudi cemaatinin bayrağı seçilmişti. Bu temelde özel bir anlamı olmayan sadece bir yıldızdı.İsrail ulusal bayrağının bayrak direği için bir gelenek vardır.Direğin üçte birlik kısmı en üstünde beyaz kalacak şekilde maviye boyanır.

0 yorum:

Yorum Gönder

 

Not

Sitemiz yapım aşamasındadır... Yakın zamanda ülke özellikleri ve ülke bayrakları ile ilgili herşeye bu siteden ulaşabileceksiniz...
Konusunda ülkemizde tek olmayı hedeflediğimiz sitemize yakın zamanda tekrar ziyaretinizi öneririz :)
İlginize teşekkürler...

Bayraklar

Not

Bu sayfadan yapılan alıntılarda sitemizin kaynak olarak belirtilmesi gerekmektedir... Tüm hakları saklıdır.. Lütfen emeğe saygılı olalım... İlginize ve anlayışınız için teşekkür ederiz...