İrlanda Bayrağının Anlamı ve Tarihçesi

11 Ocak 2012 Çarşamba

İrlanda Bayrağının Anlamı
İrlanda bayrağı,üç eşit büyüklükteki dikey çizgilerden(şeritlerden) oluşur,sol şerit yeşil, ortadaki beyaz ve sağ şerit turuncu renklidir.
İrlanda bayrağının renkleri resmi hiçbir anlamı yoktur, ancak renkler için pek çok efsane ortaya çıkmıştır.Bunlardan biri;Yeşil şerit Katolikleri temsil eder, turuncu Protestanları temsil eder ve beyaz şerit aralarındaki barışı simgelemektedir.Turuncu renk, Ulster Protestanlarını ve bunların William III eşliğinde1600'lerin sonlarında İrlandalı Katolikleri Boyne Savaşı'nda yenmesiyle ilişkilidir.Bu İrlanda Bayrağında, İrlanda bağımsızlık hareketi ile Protestanları uzlaştırma girişimi olarak yer aldı.

İrlanda Bayrağının Tarihçesi
İrlanda bayrağı, 29 Aralık 1937 tarihinde kabul edilmiştir.İrlandanın Fransız milli bayrağına dayalı üç renginin, bilinen ilk kullanımı 1848 yılında Fransız Devrimi'nden kısa bir süre sonra İrlandalı milliyetçiler tarafından oldu.1916'da Paskalya'nın oluşumundan sonra,İngiliz yönetimine karşı milliyetçi bir ayaklanma oldu sonra, İrlanda üçrengi yaygın ulusal bayrak olarak kabul oldu.1922 yılında, İrlanda, İngiltere tarafından iki devlete ayrıldı.İrlanda'nın bağımsız devleti, İrlanda Özgür Bölge olarak adlandırılan kısım İrlanda bayrağını kabul etti.Adanın İngiltere tarafından yönetilenmek üzere kalan kısmına seçilen çoğunlukla Protestan kuzeydoğu bölümünde oluşturulan kısma yerleşti ve İrlanda bayrağı İrlanda Cumhuriyeti 18 Nisan 1949 tarihinde kurulmasından bu yana değişmemiştir.

İrlanda Bayrağıyla İlgili İlginç Bilgiler
Orada,İrlanda Bayrağı adında 2 cc Nane ruhu, 2 cc İrlandalı krem ve 2 cc Grand Marnier oluşan bir kokteyl vardır bu içerikler sırayla karıştırılıp uzun bir kaşıkla hififçe aşağı döküldüğünde,renkli sıvılar birbirine karışmamış olacaktır.İçecek, hazırlandığında İrlanda bayrağının yeşil, beyaz ve turuncu renklerini sembolize etmektedir.

0 yorum:

Yorum Gönder

 

Not

Sitemiz yapım aşamasındadır... Yakın zamanda ülke özellikleri ve ülke bayrakları ile ilgili herşeye bu siteden ulaşabileceksiniz...
Konusunda ülkemizde tek olmayı hedeflediğimiz sitemize yakın zamanda tekrar ziyaretinizi öneririz :)
İlginize teşekkürler...

Bayraklar

Not

Bu sayfadan yapılan alıntılarda sitemizin kaynak olarak belirtilmesi gerekmektedir... Tüm hakları saklıdır.. Lütfen emeğe saygılı olalım... İlginize ve anlayışınız için teşekkür ederiz...