İsveç Bayrağının Anlamı ve Tarihçesi

13 Ocak 2012 Cuma

İsveç Bayrağının Anlamı
İsveç bayrağı,mavi zemin üzerine yerleşimli ve bayrağın merkezine göre solundan başlayan sarı renkli bir İskandinav haçından meydana gelir.İsveç bayrağının tasarımı Danimarka bayrağına benzemektedir.Sarı ve mavi renk,mavi zemin üzerine yerleşimli sarı renkli olan 3 taçın özelliklerini gösteren İsveç Hanedanlık armasından esinlenerek kullanılmıştır.Diğer İskandinav ülkelerinde de kullanıldığı gibi haç sembolü İsveç'in diğer İskandinav ülkeleriyle olan bağlılığını gösterir.

İsveç Bayrağının Tarihçesi
İsveç Bayrağının tam yaşı belli değildir, ama mavi bir bez üzerinde sarı bir haç ile eski kaydedilen görüntüler, 16. yüzyıla kadar uzanmaktadır. İsveç bayrağı 22 Haziran 1906 tarihinde resmen kabul edilmesiyle, dünyanın en eski bayraklarından biri olmuştur. 1569 yılında İsveç Kralı John III tarafından yayınlanan bir kraliyet emriyle, tüm İsveç savaş bayraklarında sarı bir haç olması gerektiğini belirtilmiştir. Norveç ile İsveç 1814 - 1906 yılları arasında birlik olmuş ve mavi ve sarı bayrağın sol üst köşesinde birliği temsil eden bir amblem yerleştirilmiştir.Birlik, 1905 yılında çözülmüş ve bu bayrak amblemi 1906 yılında kaldırılmıştır ve mevcut bayrağa dönülmüştür.

İsveç Bayrağıyla İlgili İlginç Bilgiler
İsveç protokollerine göre bayrağın göndere çekilebilmesi için her türlü uygun ortam sağlanmalıdır,bayrağın herhangi bir zarara uğramadığı tespit edilmelidir.

0 yorum:

Yorum Gönder

 

Not

Sitemiz yapım aşamasındadır... Yakın zamanda ülke özellikleri ve ülke bayrakları ile ilgili herşeye bu siteden ulaşabileceksiniz...
Konusunda ülkemizde tek olmayı hedeflediğimiz sitemize yakın zamanda tekrar ziyaretinizi öneririz :)
İlginize teşekkürler...

Bayraklar

Not

Bu sayfadan yapılan alıntılarda sitemizin kaynak olarak belirtilmesi gerekmektedir... Tüm hakları saklıdır.. Lütfen emeğe saygılı olalım... İlginize ve anlayışınız için teşekkür ederiz...