Svaziland Bayrağının Anlamı ve Tarihçesi

13 Ocak 2012 Cuma

Svaziland Bayrağının Anlamı
Svaziland bayrağı 4 yatay şeritten oluşur.Üst ve alttaki çizgiler mavi ve ortadaki çizgi ise kırmızıdır.Kırmızı çizgi üst ve alt kısmında ince bir sarı şerit ile sınırlanmıştır.
Bayrağın ortasında, geleneksel Swazi Emasotsha Topluluğu tarafından öküz gizleyen savaş kalkanı sembolü ve bunun yanı sıra,mızrakları, Svazi savaş mızrağı ve tinjobo olarak adlandırılan loury tüyüyle süslenmiş 3 adet kraliyet püskülü bulunur.
Kırmızı şerit Svaziland için geçmişteki savaşları temsil eder.Sarı ülkenin maden zenginliği temsil eder ve mavi barışı sembolize eder.

Svaziland Bayrağının Tarihçesi
Bayrak, 6 Eylül 1968 tarihinde İngiltere'den bağımsızlığını kazanmadan bir yıl önce 30 Ekim 1967 tarihinde kabul edilmiştir.Svaziland bayrağının renkleri,askeri bayrağa dayanmaktadır.Bu bayrak Svaziland kralı tarafından,Swazi askeri geleneklerini Swazi Pioneer Kolordusuna hatırlatmak için sunulan bayrağa dayanmaktadır.

Svaziland Bayrağıyla İlgili İlginç Bilgiler
Bağımsızlığını kazanmadan önce Svaziland'da İngiliz Bayrağı dalgalanmaktaydı.

0 yorum:

Yorum Gönder

 

Not

Sitemiz yapım aşamasındadır... Yakın zamanda ülke özellikleri ve ülke bayrakları ile ilgili herşeye bu siteden ulaşabileceksiniz...
Konusunda ülkemizde tek olmayı hedeflediğimiz sitemize yakın zamanda tekrar ziyaretinizi öneririz :)
İlginize teşekkürler...

Bayraklar

Not

Bu sayfadan yapılan alıntılarda sitemizin kaynak olarak belirtilmesi gerekmektedir... Tüm hakları saklıdır.. Lütfen emeğe saygılı olalım... İlginize ve anlayışınız için teşekkür ederiz...