Surinam Bayrağının Anlamı ve Tarihçesi

13 Ocak 2012 Cuma

Surinam Bayrağının Anlamı
Surinam Bayrağı,5 yatay şeritten oluşur.En üst ve alttaki şeritler yeşil,ortada ise,üstünde ve altında ince beyaz şeritler olan kırmızı büyük şerit bulunur.Yeşil şerit,2 beyaz şerit genişliğinde ve kırmızı şerit ise 2 yeşil şeridin genişliğine denk gelir.Kırmızı şerit ve bayrak merkezinde sarı renkte bir beş noktalı yıldız vardır.

Kırmızı şerit ülkenin ilerlemesini ve daha iyi bir yaşam kalitesi elde etmek için verdiği mücadeleyi temsil eder.Beyaz renk, özgürlük ve adaleti,yeşil renk,toprağın bereketini ve doğal kaynakların yanı sıra umudu sembolize eder.Ayrıca renkler,Surinam'ın siyasi partilerini temsil eder.Kırmızı,Hindu Vatan Hitkari Partisini, beyaz Halk Partisi'ni ve yeşil Ulusal Parti'yi temsil etmekteydi.Yıldız,sıkı bir çalışma ve birliğin sayesinde kazanılacak olan altın bir geleceği sembolize eder.Yıldızın herbir köşesi adı Kreoller olan milleti oluşturan 5 etnik grubu olan; (karışık Afrika ve Kızılderili asıllı),Asyalı Hintlileri,Çinlileri, Amerikan Kızılderilileri ve Avrupalıları temsil eder.

Surinam Bayrağının Tarihçesi
Surinam bayrağı, Surinam, Hollanda'dan bağımsızlığını kazanmış olduğu 25 Kasım 1975 tarihinde kabul edilmiştir.Ülke eskiden Hollanda Guyanası olarak biliniyordu. 1667'de, İngilizler, bugün New York olarak bilinen Yeni Amsterdam'ın Kuzey Amerika Hollanda kolonisi için Surinam'daki kendi topraklarını Hollanda'ya vermiştir.

Surinam Bayrağıyla İlgili İlginç Bilgiler
Surinam bayrağı, ulusal olarak düzenlenen ve Jacques Herman Pinas tarafından tasarlanan bir bayrak tasarım yarışması sonrası seçildi.Bu bayrak yarışmasındaki amaç,tasarlanacak olan bayrağın Surinam'ın siyasi partilerinin renklerini ve ülkenin birliğini ve ilerlemesini ifade etmesiydi.

0 yorum:

Yorum Gönder

 

Not

Sitemiz yapım aşamasındadır... Yakın zamanda ülke özellikleri ve ülke bayrakları ile ilgili herşeye bu siteden ulaşabileceksiniz...
Konusunda ülkemizde tek olmayı hedeflediğimiz sitemize yakın zamanda tekrar ziyaretinizi öneririz :)
İlginize teşekkürler...

Bayraklar

Not

Bu sayfadan yapılan alıntılarda sitemizin kaynak olarak belirtilmesi gerekmektedir... Tüm hakları saklıdır.. Lütfen emeğe saygılı olalım... İlginize ve anlayışınız için teşekkür ederiz...