Sudan Bayrağının Anlamı ve Tarihçesi

13 Ocak 2012 Cuma

Sudan Bayrağının Anlamı
Sudan bayrağı,yatay sıralanmış ve yukarıdan aşağıya kırmızı,beyaz ve siyah renkli 3 eşit şeritten ve bayrağın sol tarafında ortadaki beyaz şeridi ortalayan bir yeşil üçgenden meydana gelir.Kırmızı, beyaz, siyah ve yeşil pan-Arap renkleri olarak adlandırılır ve tarihsel olarak yüzyıllar boyunca Arap halkının ve İslam dini ile olan bağlılığını ifade eder.Bu Renkler ayrıca, Arap birliği ve bağımsızlığını gösterir.Kırmızı şerit, Sudan'ın bağımsızlığını ve bunun için ülkenin şehit kurbanlarını temsil eder.Beyaz barış, ışık ve iyimserliği temsil eder. Aynı zamanda 1924 yılında sömürge yönetimine karşı yükselen milliyetçi bir grup olanBeyaz Bayrak Ligini temsil eder. Siyah Sudanı temsil eder; Arapça'da 'Sudan' siyah anlamına gelir.Aynı zamanda 19. yüzyılın sonlarında, sömürge Mahdist Devrimi sırasında savaşan milliyetçileri siyah bayrak temsil eder. Yeşil İslamı, tarımı ve arazi refahını temsil eder.

Sudan Bayrağının Tarihçesi
Sudan bayrağı, 20 Mayıs 1970 tarihinde kabul edilmiştir. Sudan 1 Ocak 1956 tarihinde, Mısır ve Britanya'dan bağımsızlığını kazanmış fakat o zaman mavi, sarı ve yeşil yatay çizgili bayrağı kabul etmişti. Sudan bayrağı, 1969 yılında bir askeri darbeden sonra, 1970 yılında değiştirildi.

Sudan Bayrağıyla İlgili İlginç Bilgiler
Sudan bayrak tasarımı, ulusal çapta düzenlenen bir bayrak yarışmanın sonucunda ve Mısır'ın Arap Kurtuluş Bayrağına dayanmaktadır.

0 yorum:

Yorum Gönder

 

Not

Sitemiz yapım aşamasındadır... Yakın zamanda ülke özellikleri ve ülke bayrakları ile ilgili herşeye bu siteden ulaşabileceksiniz...
Konusunda ülkemizde tek olmayı hedeflediğimiz sitemize yakın zamanda tekrar ziyaretinizi öneririz :)
İlginize teşekkürler...

Bayraklar

Not

Bu sayfadan yapılan alıntılarda sitemizin kaynak olarak belirtilmesi gerekmektedir... Tüm hakları saklıdır.. Lütfen emeğe saygılı olalım... İlginize ve anlayışınız için teşekkür ederiz...