Katar Bayrağının Anlamı ve Tarihçesi

30 Ocak 2012 Pazartesi

Katar Bayrağının Anlamı
Katar bayrağı, vişne çürüğü rengindeki zemin üzerine yerleşimli bayrağın sol tarafında bulunan 9 köşeli ve testere şeklindeki beyaz renkli bir şeridin konulmasıyla oluşmuştur. Bayraktaki beyaz kısım, barışı temsil ederken, kırmızıya çalan kestane renkli kısımsa, Katar'ın birçok savaşlarında kanı akan Kharijite Müslümanlarını temsil eder.Tırtıklı kısımsa, 1916 yılında Katar-İngiliz anlaşması sonucunda Arap Körfezi'nde bağımsızlık kazanan emirliklerin dokuzuncusu olduğunu ifade eder.

Katar Bayrağının Tarihçesi
Katar 3 Eylül 1971 tarihinde İngiltere'den bağımsızlığını kazanmasından hemen önce bayrak, 9 Temmuz 1971 tarihinde kabul edilmiştir. Katar, 19. yüzyılın ortalarında İngiliz göndere bayrak çekme yönergesine göre tamamen kırmızı olan bayrağa beyaz dikey şeridin eklenmesiyle modifiye edilmiştir. Dokuz sivri dişli kenarı 20. yüzyılın ortalarında, Katar bayrağına eklendi ve 1949 yılında kabul edilen kestane rengi, böylece günümüz ulusal bayrağını oluşturmuştur.

Katar Bayrağıyla İlgili İlginç Bilgiler
Katar bayrağının üzerindeki kestane renginin kabulünün bir nedeni, komşu ülkelerin benzer olan kırmızı ve beyaz bayraklarından Katar bayrağını ayırt etmek amacıyladır.Diğer bir nedenide, güneş ışığına maruz kaldığında meydana gelebilecek renk değişiminden kaynaklanır.

1 yorum:

sanane dedi ki...

insan bir hilal koyar yada tevhid :(

Yorum Gönder

 

Not

Sitemiz yapım aşamasındadır... Yakın zamanda ülke özellikleri ve ülke bayrakları ile ilgili herşeye bu siteden ulaşabileceksiniz...
Konusunda ülkemizde tek olmayı hedeflediğimiz sitemize yakın zamanda tekrar ziyaretinizi öneririz :)
İlginize teşekkürler...

Bayraklar

Not

Bu sayfadan yapılan alıntılarda sitemizin kaynak olarak belirtilmesi gerekmektedir... Tüm hakları saklıdır.. Lütfen emeğe saygılı olalım... İlginize ve anlayışınız için teşekkür ederiz...