Özbekistan Bayrağının Anlamı ve Tarihçesi

11 Ocak 2012 Çarşamba

Özbekistan Bayrağının Anlamı
Özbakistan bayrağı yatay sıralanmış 3 renkli şeritten oluşmaktadır. En üst şerit açık mavi,ortadaki beyaz ve alttaki şerit ise açık yeşil renktedir. Beyaz şerit, altında ve üstünde ince bir kırmızı çizgi ile çevrilidir.Sol tarafta mavi şerit üzerinde beyaz bir hilal ve artan düzende yatay olarak yer alan 12 adet beş noktalı yıldızlar vardır.
Hilal Özbekistan bağımsızlığını ve halkın tarihsel geleneklerini sembolize eder. 12 yıldız, ülkenin tarihsel kültürünü ve bir güneş takvimi için kullanılan 12 adet burç kuşağını temsil eder. Mavi, Özbekistan tarihini ve aynı zamanda yaşamın temel kaynaklarından biri olarak gökyüzü ve suyu temsil eder. Beyaz barış ve saflık ideallerini olduğu anlamına gelir. Yeşil doğayı ,umudu ve yeni bir hayatı temsil eder ve kırmızı yaşamı ve hayatı temsil eder.

Özbekistan Bayrağının Tarihçesi
Özbekistan bayrağı 1 Eylül 1991 tarihinde Sovyetler Birliği'nden bağımsızlığını kazandıktan hemen sonra,18 Kasım 1991 tarihinde kabul edilmiştir.

Özbekistan Bayrağıyla İlgili İlginç Bilgiler
Özbekistan nüfusunun çoğunluğu Müslüman olan bir ülke ve hilalde İslam'ın bir sembolü olsa da, Özbekistan bayrağında hilal din yerine milletini temsil eder.

7 yorum:

toplumsal.blog dedi ki...

özbekistanın asıl bayrağı bu değildır bu bayrağı diktatörü gerçekleştiren türk düşmani islam kerimov kafadan sallamiştır

toplumsal.blog dedi ki...

bu pis herif islam kerimov özbek türklerini çoğunu katletmişti.bu herife bu ism yakışmaz

Unknown dedi ki...

Ne diyon lan sen. Kimsn sen

Unknown dedi ki...

Bayrağın tasarımı kime ait . Net bir bilgisi olan varsa benimle paylaşabilir mi ?

Unknown dedi ki...

sen kimsin lan nasıl boyle kunşyursan

Unknown dedi ki...

Seybanilerin bayragidir. Seybaniler bir turk kipcak boyudur. Timur impatorlugu dagildiktan sonra. Seybani tarafindan tasarlanmistir.

Unknown dedi ki...

Sen kimsin şerefsiz bizim dememizi pis ağzına alma

Yorum Gönder

 

Not

Sitemiz yapım aşamasındadır... Yakın zamanda ülke özellikleri ve ülke bayrakları ile ilgili herşeye bu siteden ulaşabileceksiniz...
Konusunda ülkemizde tek olmayı hedeflediğimiz sitemize yakın zamanda tekrar ziyaretinizi öneririz :)
İlginize teşekkürler...

Bayraklar

Not

Bu sayfadan yapılan alıntılarda sitemizin kaynak olarak belirtilmesi gerekmektedir... Tüm hakları saklıdır.. Lütfen emeğe saygılı olalım... İlginize ve anlayışınız için teşekkür ederiz...