Vanuatu Bayrağının Anlamı ve Tarihçesi

11 Ocak 2012 Çarşamba

Vanuatu Bayrağının Anlamı
Vanuatu bayrağı üç bölüme ayrılmıştır. Alttaki yeşil şerit üzerine ,kırmızı bir şerit yerleşimi yapılmıştır ve bayrağın sol tarafından başlayıp ortasına doğru devam eden ve siyah üçgen taban üzerine yerleşimli Y harfi bulunur. Bu üçgen içerisine yerleşimli 2 eğrelti otu yaprağı ve domuş dişinden oluşan bir amblem yer alır.
Siyah Vanuatu nüfusunun çoğunluğu oluşturan Melanesian halkını temsil eder. Kırmızı kan yoluyla alınan ülkenin birliğini temsil eder. Yeşil renk,tarım yapılan topraklarını ve sarı renk,Hristiyanlığı ve onların üzerine doğan ışığı ve barışı temsil eder. Adalılar tarafından takılan domuz dişi kolyesi ayrıca ülkenin zenginliğini ve refahını temsil etmektedir.Yapraklar,barışı simgeler. Vanuatu adalarına haritadan bakıldığında bir bütün olarak bayraktaki Y simgesinde yerleşimli olduğunun farkına varılabilir.

Vanuatu Bayrağının Tarihçesi
Vanuatu bayrağı, 13 Şubat 1980 tarihinde kabul edilmiştir. Vanuatu, 30 Temmuz 1980 tarihinde Fransa ve İngiltere'den bağımsızlığını kazandı.Vanuaaku Partisi'nin ülkeyi bağımsızlığına kavuşturmasından sonra partinin renkleri ulusal bayrakta temel renkler olarak kabul edilmiştir.

Vanuatu Bayrağıyla İlgili İlginç Bilgiler
Vanuatu bayrağı,bağımsızlığını kazanmadan hemen önce yerel sanatçılar tarafından tasarlanıp parlemento komitesine sunularak seçilen tasarımın kabul edilmesiyle son halini almıştır.

0 yorum:

Yorum Gönder

 

Not

Sitemiz yapım aşamasındadır... Yakın zamanda ülke özellikleri ve ülke bayrakları ile ilgili herşeye bu siteden ulaşabileceksiniz...
Konusunda ülkemizde tek olmayı hedeflediğimiz sitemize yakın zamanda tekrar ziyaretinizi öneririz :)
İlginize teşekkürler...

Bayraklar

Not

Bu sayfadan yapılan alıntılarda sitemizin kaynak olarak belirtilmesi gerekmektedir... Tüm hakları saklıdır.. Lütfen emeğe saygılı olalım... İlginize ve anlayışınız için teşekkür ederiz...