Vatikan Bayrağının Anlamı ve Tarihçesi

11 Ocak 2012 Çarşamba

Vatikan Bayrağının Anlamı
Vatikan bayrağı,biri beyaz diğeri sarı renkli olan 2 dikey şeritten oluşmuştur. Beyaz şeritin tam ortasında,Aziz Petrus'un çapraz anahtarları ve piskopozluk tacı bulunur.
Yanyana dizilmemiş olan sembollerinde,sarı ve beyaz çoğunlukla ,metal,altın ve gümüşü temsil eder. Altın ve gümüş ayrıca Aziz Peter'in anahtarlarınıda temsil eder.

Vatikan Bayrağının Tarihçesi
Vatikan bayrağı 1825 yılında kullanılmaya başlandı ancak 8 Haziran 1929 tarihine kadar kabul edilmedi hemen sonra 11 Şubat 1929 tarihinde İtalya'dan bağımsızlığını kazanmasıyla gelişti. Vatikan Şehir Devleti,dünyanın hem nüfus hemde alan bakımında en küçük bağımsız ülkesidir,Vatikan Papa'nın evi ve Roma Katolik Kilisesinin merkezi olan Kutsal Denizi topraklarını oluşturur.

Vatikan Bayrağıyla İlgili İlginç Bilgiler
Vatikan Şehri bayrağı çeşitli şekillerde görülmesine rağmen,normalde 1:1 'lik ölçüde yani kare şeklindedir.

0 yorum:

Yorum Gönder

 

Not

Sitemiz yapım aşamasındadır... Yakın zamanda ülke özellikleri ve ülke bayrakları ile ilgili herşeye bu siteden ulaşabileceksiniz...
Konusunda ülkemizde tek olmayı hedeflediğimiz sitemize yakın zamanda tekrar ziyaretinizi öneririz :)
İlginize teşekkürler...

Bayraklar

Not

Bu sayfadan yapılan alıntılarda sitemizin kaynak olarak belirtilmesi gerekmektedir... Tüm hakları saklıdır.. Lütfen emeğe saygılı olalım... İlginize ve anlayışınız için teşekkür ederiz...