Papua Yeni Gine Bayrağının Anlamı ve Tarihçesi

30 Ocak 2012 Pazartesi

Papua Yeni Gine Bayrağının Anlamı
Papua Yeni Gine bayrağı, çapraz yerleşimli 2 üçgenden oluşur. Sol taraftaki kısım siyah renkte olup, sağdaki üçgende kırmızı renktedir. Siyah üçgen üzerinde, GüneyHaçı yıldız kümesini temsil eden şeklinde yerleşimli 5 köşeli 5 beyaz yıldız bulunurken, kırmızı üçgen üzerindeyse, sarı cennet kuşu sembolü bulunur.
Siyah, kırmızı ve sarı; Papua Yeni Gine sanat ve giyim tarzının geleneksel renkleridir. Sarı cennet kuşu, Papua Yeni Gine'nin kültürünün öneminin bir imzası ve kanatlarını tam açmış şeklinde bir uçuş sembolize edilmesiyse, özgürlük ve bağımsız bir ulus olarak ülkenin doğduğu anı temsil eder. 5 yıldız GüneyHaçı takımyıldızları olan Alfa, Beta, Gama, Delta ve diğerleri kadar parlak olmayan Epsilon yıldızlarını temsil eder. GüneyHaçı şeklinde dizilim ülkenin dünyadaki coğrafi konumunu ve Avustralya bayrağında da bulunduğu gibi o ülkeyle olan bağlılığını temsil eder.

Papua Yeni Gine Bayrağının Tarihçesi
Papua Yeni Gine bayrağı, 1 Temmuz 1971 tarihinde kabul edilmiştir ve ülke Avustralya'dan 16 Eylül 1975 tarihinde bağımsızlığını kazanmıştır.

Papua Yeni Gine Bayrağıyla İlgili İlginç Bilgiler
Bayraktaki 3:4 oranı bayrağı neredeyse bir kare bayrak haline getirmektedir.
1971 yılında ülke için bir bayrak tasarımı yarışması yapıldı. Hükümet, yerel sanat öğretmeni olan Susan Karike tarafından sunulan bir tasarımı onayladı. Papua Yeni Gine'nin bağımsızlığı üzerine bu ulusal bayrağı oldu.

2 yorum:

Kombi Servisi dedi ki...

Araştırmalarımda bulduğum en açıklamalı içerik http://bayrakimalatcisi.com.tr/ulke-bayraklari/papua-yeni-gine/ daha detaylı açıklama varsa bana bildirir misiniz.

Kombi Servisi dedi ki...

Araştırmalarımda bulduğum en açıklamalı içerik http://bayrakimalatcisi.com.tr/ulke-bayraklari/papua-yeni-gine/ daha detaylı açıklama varsa bana bildirir misiniz.

Yorum Gönder

 

Not

Sitemiz yapım aşamasındadır... Yakın zamanda ülke özellikleri ve ülke bayrakları ile ilgili herşeye bu siteden ulaşabileceksiniz...
Konusunda ülkemizde tek olmayı hedeflediğimiz sitemize yakın zamanda tekrar ziyaretinizi öneririz :)
İlginize teşekkürler...

Bayraklar

Not

Bu sayfadan yapılan alıntılarda sitemizin kaynak olarak belirtilmesi gerekmektedir... Tüm hakları saklıdır.. Lütfen emeğe saygılı olalım... İlginize ve anlayışınız için teşekkür ederiz...