Rusya Bayrağının Anlamı ve Tarihçesi

19 Ocak 2012 Perşembe

Rusya Bayrağının Anlamı
Rusya bayrağı 3 eşit yatay şeritten oluşur. Üst şerit beyaz, ortadaki mavi ve alttaki şeritse kırmızı renklidir.Rusya bayrağının dizaynı Hollanda bayrağına dayanır. Rusya bayrağı Avrupa'nın birçok Slav ulusunun bayrağına ilham kaynağı olmuştur ve renkler Panislavizmi sembolize eden Pan-Slav renkleridir.Bu renkler genel anlamda; Slav birliğini ve bağımsızlığını sembolize eder. Rus bayrağının resmi bir anlamı olmamasına rağmen,bazı Rusyalılar şuna inanmaktadır: Beyaz; cömertlik ve samimiyeti, mavi; sadakat, dürüstlük ve bilgeliği, kırmızı; cesareti, yüceliği ve sevgiyi ifade eder. Ayrıca birçok kişi de kırmızının Rus halkını,mavinin Ukraynalıları ve beyazın Belo Rusları temsil ettiğine inanır.

Rusya Bayrağının Tarihçesi
Mevcut Rus bayrağı 21 Ağustos 1991 tarihinde, ülke bağımsızlığını kazanmadan ve 26 Aralık 1991 tarihinde Birleşmiş Milletlere üye olmadan hemen önce kabul edilmiştir. Çoğu tarihçi,Rusya'nın bayrağının kökeninin Büyük Petro'nun 1699 yılında Hollanda ziyaretine dayandığını iddaa eder. O gemi hakkında bilgi almak için gitmiş ve Rusya'nın da bir donanma bayrağının olması gerektiğine karar vermiştir ve Rus bayrağını Hollanda bayrağına benzer tasarlanmıştır, ancak Rus renklerini kullanarak. Onun tasarımı, 1799 yılında Rus deniz ticaret gemileri için bayrak olarak kullanıldı ve 1883 yılında Rusya'nın sivil bayrağı olarak kabul edilmiştir. 1917 Rus Devrimi'nden sonra bayrağa sarı amblem eklenerek değiştirilir. Rusya,Sovyet Sosyalist Cumhuriyetler Birliği'nin bir üyesi oldu.Rus bayrağı,1991 yılında Sovyetler Birliği çöktüğünde şimdiki bayrağı yeniden kabul etti.

Rusya Bayrağıyla İlgili İlginç Bilgiler
Son yıllarda Rus bayrağının değişmesiyle ilgili birçok dedikodu ortaya çıkmış ve bu tasarımlarda, Rusya'nın ulusal rengi olan kırmızının kullanıldığı görüldü fakat 2004 Ekim ayıyla birlikte hiçbiri hayata geçmedi. Rusya'nın bayrağının mavi rengi olarak, açık gök mavisinden koyu maviye kadar olan tonları kullanıldığı görülür.

0 yorum:

Yorum Gönder

 

Not

Sitemiz yapım aşamasındadır... Yakın zamanda ülke özellikleri ve ülke bayrakları ile ilgili herşeye bu siteden ulaşabileceksiniz...
Konusunda ülkemizde tek olmayı hedeflediğimiz sitemize yakın zamanda tekrar ziyaretinizi öneririz :)
İlginize teşekkürler...

Bayraklar

Not

Bu sayfadan yapılan alıntılarda sitemizin kaynak olarak belirtilmesi gerekmektedir... Tüm hakları saklıdır.. Lütfen emeğe saygılı olalım... İlginize ve anlayışınız için teşekkür ederiz...