Samoa Bayrağının Anlamı ve Tarihçesi

19 Ocak 2012 Perşembe

Samoa Bayrağının Anlamı
Samoa bayrağı,genel olarak kırmızı tabandan ve bayrağın sol üst köşesindeki mavi kareden oluşur.Ayrıca bu mavi kare içine yerleşimli herbiri 5 köşeli 5 adet beyaz yıldız bulunur ve bu yıldızlar güney yarımküredeki belirgin olan bir takımyıldızı(Güney Haç takımyıldızı) simgeler.Kırmızı taban cesareti temsil ederken,mavi özgürlük,beyaz renkse;saflığı temsil eder.5 yıldız GüneyHaç takımyıldızını oluşturan Alfa, Beta, Gama, Delta ve Epsilon(diğer yıldızlar kadar parlamayan en küçük olan yıldız) yıldızlarını temsil eder.Haç şeklindeli yıldız dizilimi ülkenin coğrafi konumunu ve Yeni Zelanda ile olan bağlantısını ifade eder,ulusal bayrağındada Güney Haç takımyıldızı sembolize edilir.

Samoa Bayrağının Tarihçesi
Samoa bayrağı, Yeni Zelanda'nın güvenli bölgesinin topraklarında iken, 24 Şubat 1949 tarihinde kabul edilmiştir. Samoa, Yeni Zelanda'dan 1 Ocak 1962 tarihinde bağımsızlığını kazanmıştır. Samoa bayrağı temel tasarımı, 1948 yılında yapıldı. Bu bayrakta Southern Cross yıldız deseni sadece dört yıldız içeriyordu fakat 1949 Şubat ayında beşinci yıldızı eklendi.

Samoa Bayrağıyla İlgili İlginç Bilgiler
1997 yılında,ülke Batı Samoa olan adını Bağımsız Samoa Devleti olarak değiştirmesine rağmen,bayrak değişiklik yapılmadan kabul edilmiştir.

0 yorum:

Yorum Gönder

 

Not

Sitemiz yapım aşamasındadır... Yakın zamanda ülke özellikleri ve ülke bayrakları ile ilgili herşeye bu siteden ulaşabileceksiniz...
Konusunda ülkemizde tek olmayı hedeflediğimiz sitemize yakın zamanda tekrar ziyaretinizi öneririz :)
İlginize teşekkürler...

Bayraklar

Not

Bu sayfadan yapılan alıntılarda sitemizin kaynak olarak belirtilmesi gerekmektedir... Tüm hakları saklıdır.. Lütfen emeğe saygılı olalım... İlginize ve anlayışınız için teşekkür ederiz...