San Marino Bayrağının Anlamı ve Tarihçesi

19 Ocak 2012 Perşembe

San Marino Bayrağının Anlamı
San Marino bayrağı,üstte beyaz altta mavi renkli olan eşit 2 yatay şeritten oluşur.Bayrağın tam merkezinde ülkenin arması yer alır.Bu arma;üç tepe üzerine yerleşimli 3 kule,kulelerin üstünde kral tacı ve tacın üzerinde Hristiyan Haçı bulunur.Ayrıca bu semboller bir dal şeklinde çelenkle çevrili olup alt kısmında beyaz bir ince şerit üzerine yazılı olan Liberty(Özgürlük) yazısı bulunur.Mavi şerit,gökyüzünü temsil ederken,beyaz şeritse,Titano Dağı'nı çevreleyen kar örtüsünü ve bulutları temsil eder.

San Marino Bayrağının Tarihçesi
San Marino bayrağı dünyanın en eski bayraklarından olup,6 Nisan 1862 tarihinde kabul edilmiştir.Mavi ve beyaz renklerin kökü,14. yüzyıla kadar uzanan armadan kaynaklanır.

San Marino Bayrağıyla İlgili İlginç Bilgiler
San Marino, MS 301 yılında kurulmuştur ve o tarihten beri varlığını sürdüren en eski devlet olduğunu söylenir. San Marino da, tüm dünyada sık görülen bir sivil bir bayrağı vardır. Bu ulusal bayrağı ile aynıdır, ancak arması yoktur.

0 yorum:

Yorum Gönder

 

Not

Sitemiz yapım aşamasındadır... Yakın zamanda ülke özellikleri ve ülke bayrakları ile ilgili herşeye bu siteden ulaşabileceksiniz...
Konusunda ülkemizde tek olmayı hedeflediğimiz sitemize yakın zamanda tekrar ziyaretinizi öneririz :)
İlginize teşekkürler...

Bayraklar

Not

Bu sayfadan yapılan alıntılarda sitemizin kaynak olarak belirtilmesi gerekmektedir... Tüm hakları saklıdır.. Lütfen emeğe saygılı olalım... İlginize ve anlayışınız için teşekkür ederiz...