Singapur Bayrağının Anlamı ve Tarihçesi

15 Ocak 2012 Pazar

Singapur Bayrağının Anlamı
Singapur bayrağı,eşit 2 yatay şeritten oluşur,üstteki şerit kırmızı,alttaki ise beyaz renkte olup,bayrağın sol üst tarafında kırmızı şerit içine yerleşimli beyaz bir hilal ve daire şeklinde dizilmiş 5 adet her biri 5 köşeli beyaz yıldız bulunur.
Kırmızı renk; evrensel kardeşliği,insanların eşitliğini,beyaz renk ise;saflık ve erdemi temsil eder.Hilal şeklinde ay,yükselişe geçen ve idealleri olan genç bir Singapur ulusunu ve beş yıldız ülkenin; demokrasi, barış, ilerleme, adalet ve eşitlik ideallerini temsil eder.

Singapur Bayrağının Tarihçesi
Singapur bayrağı, 3 Aralık 1959 tarihinde kabul edilmiştir. Singapur, Malezya'dan, 9 Ağustos 1965 tarihinde bağımsızlığını kazanmıştır.1963 yılında, Singapur, Malezya Federasyonu oluşturmak için Malaya ile birlikte, Kuzey Borneo (Sabah) ve Sarawak'a katıldı, ancak 1959 yılında ayrıldı.

Singapur Bayrağıyla İlgili İlginç Bilgiler
Singapur bayrağı ilk üç yıldız ile dizayn edilmiştir fakat ülkenin liderleri Malaya Komünist Partisi'ninde bayrağında 3 yıldız olması sebebiyle bu bayrak ile ilişkili olduğu algılanabilir diye bu dizayndan vazgeçilmiştir.Kırmızı geleneksel Çin rengi ve Singapur nüfusunun büyük çoğunluğunun Çinli olması sebebiyle bayrağın kırmızı olması gerekirdi fakat bunun kırmızının komünizm ile ilgili olduğu fikri ortaya atıldı.İngiliz Bayrağı,1819-1959 yılları arasında tam 140 yıldır Singapur üzerinde dalgalandı.

0 yorum:

Yorum Gönder

 

Not

Sitemiz yapım aşamasındadır... Yakın zamanda ülke özellikleri ve ülke bayrakları ile ilgili herşeye bu siteden ulaşabileceksiniz...
Konusunda ülkemizde tek olmayı hedeflediğimiz sitemize yakın zamanda tekrar ziyaretinizi öneririz :)
İlginize teşekkürler...

Bayraklar

Not

Bu sayfadan yapılan alıntılarda sitemizin kaynak olarak belirtilmesi gerekmektedir... Tüm hakları saklıdır.. Lütfen emeğe saygılı olalım... İlginize ve anlayışınız için teşekkür ederiz...