Tanzanya Bayrağının Anlamı ve Tarihçesi

11 Ocak 2012 Çarşamba

Tanzanya Bayrağının Anlamı
Tanzanya Bayrağı, 5 çapraz şeklinde yerleşimli şekillerden oluşur. Bayrak sağ üst köşesinden sol alt köşesine doğru inen üstünde ve altında sarı ince şeritler olan siyah bir şeritle 2'ye ayrılır.Sol tarafta yeşil,sağ alt tarafta mavi eşit boyutlu 2 üçgen vardır.
Yeşil şerit tarım ve toprağın bereketini sembolize eder.Siyah, Tanzanya vatandaşlarını temsil eder.Mavi şerit, Tanzanya'nın doğu kıyı şeridi ve Hint Okyanusunu ve sarı şerit ülkenin mineral zenginliği temsil etmektedir.

Tanzanya Bayrağının Tarihçesi
Tanzanya bayrağı, 30 Haziran 1964 tarihinde kabul edilmiştir. Tanzanya bayrağı;Nisan 1964 yılında Tanzanya'yı oluşturmak için birleştirilmiş Tanganyika ve Zanzibar ülkelerinin bayraklarından oluşturulmuştur. Tanganyika bayrağı,yeşil üzerine merkezi olarak yerleştirilmiş sarı kenarlı siyah yatay bir şeritten oluşurken,Zanzibar bayrağı,mavi,siyah ve yeşil renkli yatay yerleşimli şeritlerden oluşmaktaydı. Tanzanya,bu 2 bayrağın eşit statüde olduğunu göstermek için bayrağında çapraz yerleşimi kullanır.

Tanzanya Bayrağıyla İlgili İlginç Bilgiler
Tanganyika ile Zanzibar 1964 yılında Tanzanya oluşturmak için birleşmiş olsa da, ada 2004 yılı sonundan önce kendi bayrağı tanıtmayı planlıyor.

0 yorum:

Yorum Gönder

 

Not

Sitemiz yapım aşamasındadır... Yakın zamanda ülke özellikleri ve ülke bayrakları ile ilgili herşeye bu siteden ulaşabileceksiniz...
Konusunda ülkemizde tek olmayı hedeflediğimiz sitemize yakın zamanda tekrar ziyaretinizi öneririz :)
İlginize teşekkürler...

Bayraklar

Not

Bu sayfadan yapılan alıntılarda sitemizin kaynak olarak belirtilmesi gerekmektedir... Tüm hakları saklıdır.. Lütfen emeğe saygılı olalım... İlginize ve anlayışınız için teşekkür ederiz...