Tayland Bayrağının Anlamı ve Tarihçesi

11 Ocak 2012 Çarşamba

Tayland Bayrağının Anlamı
Tayland Bayrağı,5 adet yatay şeritten oluşur.En üst ve alttaki şeritler eşit boyutlarda olup,kırmızı renklidir,diğer 2 si kırmızılarla eşit boyutlarda olup beyaz renklidir ve ortadaki diğerlerinin 2 katı büyüklüğündeki mavi renkten oluşur. Kırmızı çizgili, Tayland bağımsızlığını korumak için dökülen kanı temsil eder. Beyaz,saflığı ve ülkenin başlıca dini olan Budizmi temsil eder. Mavi, Tayland ulusal rengidir ve Tayland monarşisini temsil eder. Mavi Tayland'ın I. Dünya Savaşı'nda müttefikleri olan ve bayraklarında, kırmızı, beyaz ve maviyi kullanan İngiltere, Fransa, Amerika Birleşik Devletleri ve Rusya, aynı zamanda onurlandırmak için kullanılır.

Tayland Bayrağının Tarihçesi
Mevcut bayrak,28 Eylül 1917 tarihinde kabul edilmiş ve onu dünyanın eski bayraklardan biri yapmıştır. 19. yüzyılın ortalarından itibaren 1916 yılına kadar, 1939 yılına kadar Siam olarak adlandırılan Tayland, üzerinde beyaz bir fil ile bir kırmızı tabanlı bayrağı kullandı. Bu bayrağı kırmızı-beyaz-kırmızı-beyaz-kırmızı yatay çizgili bayrak ile 1916 yılında değiştirildi ve son olarak 1917 yılında ortadaki kırmızı rengin maviyle modifiyesiyle son haline geldi.

Tayland Bayrağıyla İlgili İlginç Bilgiler
Tayland bayrağı Triaranga veya Triarong adlarıylada çağrılır, kelimenin tam anlamıyla 'üç renkli' anlamına gelir.
Tayland,1939 yılında adını Siam olan adını değiştirdi ve Birinci Dünya Savaşı sırasında Japonya ile müttefik iken bile bayrağı aynı kalmıştı.

0 yorum:

Yorum Gönder

 

Not

Sitemiz yapım aşamasındadır... Yakın zamanda ülke özellikleri ve ülke bayrakları ile ilgili herşeye bu siteden ulaşabileceksiniz...
Konusunda ülkemizde tek olmayı hedeflediğimiz sitemize yakın zamanda tekrar ziyaretinizi öneririz :)
İlginize teşekkürler...

Bayraklar

Not

Bu sayfadan yapılan alıntılarda sitemizin kaynak olarak belirtilmesi gerekmektedir... Tüm hakları saklıdır.. Lütfen emeğe saygılı olalım... İlginize ve anlayışınız için teşekkür ederiz...