Togo Bayrağının Anlamı ve Tarihçesi

11 Ocak 2012 Çarşamba

Togo Bayrağının Anlamı
Togo Bayrağı,5 eşit genişlikte,üst,alttaki ve ortadaki rengi yeşil olan diğer 2 si sarı olan şeritlerden oluşmuştur. Bayrağın sol üst kısmında içinde beyaz yıldız bulunan kırmızı bir kare bulunur. Kırmızı kare, insanların kendi ülkelerine karşı sadakat ve yurtseverliğini sembolize eder. Yeşil umut, bereket ve tarımı temsil eder. Sarı ülkenin mineral zenginliğini ve çalışmaya olan inancın ve gücün refahı getireceğinin anlamına gelir. Beyaz yıldız, hayat, saflık, barış, saygınlık ve Togo bağımsızlığını temsil eder. Beş çizgi ülkenin beş ayrı coğrafi bölgesini temsil eder.

Togo Bayrağının Tarihçesi
Togo bayrağı, Togo'nun, Fransa'dan bağımsızlığını kazandığı 27 Nisan 1960 tarihinde kabul edilmiştir. Togo bayrağı, Afrika bağımsızlık ve birliğini sembolize eden ve birçok Afrika eski kolonilerince kabul edilmiş, kırmızı, sarı ve yeşil olan, pan-Afrika renk özelliklerini gösterir. Bayrakta, Afrika'nın en eski bağımsız bir ulusu olan Etiyopya’nın meşhur Pan-Afrikan renklerini kullanılır.

Togo Bayrağıyla İlgili İlginç Bilgiler
Bayrak,1958 yılında düzenlenen bayrak yarışmasına katılan ve Fransa'da öğrenci olan Mr. Ahyi Paul tarafından tasarlandı.

0 yorum:

Yorum Gönder

 

Not

Sitemiz yapım aşamasındadır... Yakın zamanda ülke özellikleri ve ülke bayrakları ile ilgili herşeye bu siteden ulaşabileceksiniz...
Konusunda ülkemizde tek olmayı hedeflediğimiz sitemize yakın zamanda tekrar ziyaretinizi öneririz :)
İlginize teşekkürler...

Bayraklar

Not

Bu sayfadan yapılan alıntılarda sitemizin kaynak olarak belirtilmesi gerekmektedir... Tüm hakları saklıdır.. Lütfen emeğe saygılı olalım... İlginize ve anlayışınız için teşekkür ederiz...