Tonga Bayrağının Anlamı ve Tarihçesi

11 Ocak 2012 Çarşamba

Tonga Bayrağının Anlamı
Tonga bayrağı kırmızı renkli zemin üzerine yerleşimli ve bayrağın sol üst tarafında yer alan beyaz kare içinde bulunan kırmızı haç işaretinden oluşur.
Kırmızı haç ülkenin Hıristiyanlık inancını temsil eder. Beyaz renk,saflık sembolüdür ve ayrıca kırmızı renk,İsa'nın çarmıha gerildikten sonra dökülen kanı temsil eder ve kurtuluşlarının ona borçlu olduğunu Tonga insanlarına hatırlatır.

Tonga Bayrağının Tarihçesi
Tongan bayrağı,dünyanın en eski bayraklarından biri olup, 1860'larda dizayn edilmiş ve 4 Kasım 1875 tarihinde kabul edilmiştir. 1875 anayasasına göre Tonga bayrağı asla değiştirilmemelidir. Tonga bayrağı Tonga Kralı George Tupou I ve muhtemelen İngiliz Kızıl Asteğmeni esas alarak,sol üst köşesine İngiliz Bayrak sembolünün yerleştirilmesinden ortaya çıkmıştır. Tonga, İngiliz himayesi durumundan 4 Haziran 1970 tarihinde bağımsızlığını kazanmıştır.

Tonga Bayrağıyla İlgili İlginç Bilgiler
Tonga, Kızıl Haç örgütünün bayrağıyla aynı olan bir bayrağı kullanılırdı, bu yüzden Tonga bayrağı karışıklığı önlemek için değiştirildi.
1875 yasasına göre Tonga bayrağının asla değiştirilemez olduğu belirtilmekteydi.

0 yorum:

Yorum Gönder

 

Not

Sitemiz yapım aşamasındadır... Yakın zamanda ülke özellikleri ve ülke bayrakları ile ilgili herşeye bu siteden ulaşabileceksiniz...
Konusunda ülkemizde tek olmayı hedeflediğimiz sitemize yakın zamanda tekrar ziyaretinizi öneririz :)
İlginize teşekkürler...

Bayraklar

Not

Bu sayfadan yapılan alıntılarda sitemizin kaynak olarak belirtilmesi gerekmektedir... Tüm hakları saklıdır.. Lütfen emeğe saygılı olalım... İlginize ve anlayışınız için teşekkür ederiz...