Tuvalu Bayrağının Anlamı ve Tarihçesi

11 Ocak 2012 Çarşamba

Tuvalu Bayrağının Anlamı
Tuvalu Bayrağı açık mavi renkteki taban üzerine yerleşimli ve sol üst köşede bulunan İngiliz bayrağı ve sağ tarafında bir model şeklinde dizilmiş olan 9 adet yıldızdan oluşur. İngiliz Bayrağı ülkenin İngiltere'ye olan bağlılığını ve sömürgesi olduğunu ifade eder. Bu 9 yıldız Tuvalu'nun 9 adasını temsil eder,bu dizilim ayrıca bayrağın en üstü doğu ve sol kısmı kuzeyi gösterecek şekilde adaların coğrafik şekilde yerleşimini ifade eder.

Tuvalu Bayrağının Tarihçesi
Tuvalu, 1 Ekim 1978 tarihinde İngiltere'den bağımsızlığını kazanmış ve bugünkü bayrağınını benimsedi. Bayrak, 1990'lı yıllarda bir süre için değiştirildi ancak ülkede 11 Nisan 1997 tarihinde hükümet değişikliği gerçekleşmesiyle, 1978'deki önceki bayrağı geri dönüldü. 1975 yılında,yanlız başına 8'li adıda verilen Ellice adaları adı Tuvalu olarak değiştirildi ve 9 adanın 8'inin bu tarihte nüfus yerleşimi yapıldı.

Tuvalu Bayrağıyla İlgili İlginç Bilgiler
1995 yılında bayraktan İngiliz sembolü çıkarılmasına karşın halk tarafından benimsenemedi ve eskisi üzerine küçük değişiklikler yapılarak 1997 yılında yine değiştirildi.

0 yorum:

Yorum Gönder

 

Not

Sitemiz yapım aşamasındadır... Yakın zamanda ülke özellikleri ve ülke bayrakları ile ilgili herşeye bu siteden ulaşabileceksiniz...
Konusunda ülkemizde tek olmayı hedeflediğimiz sitemize yakın zamanda tekrar ziyaretinizi öneririz :)
İlginize teşekkürler...

Bayraklar

Not

Bu sayfadan yapılan alıntılarda sitemizin kaynak olarak belirtilmesi gerekmektedir... Tüm hakları saklıdır.. Lütfen emeğe saygılı olalım... İlginize ve anlayışınız için teşekkür ederiz...