Uganda Bayrağının Anlamı ve Tarihçesi

11 Ocak 2012 Çarşamba

Uganda Bayrağının Anlamı
Uganda Bayrağı ,siyah,sarı ve kırmızı renkli olan altı eşit büyüklükteki şeritlerden oluşur. Şeritlerin renk sıralaması siyahla başlar ve kırmızıyla biter, bayrağın tam ortasında beyaz daire içine yerleşimli gri renk taçlı turna kuşu yer almaktadır.
Siyah renk Afrika halkını,sarı renk güneşi ve kırmızı renk Afirika halkını kardeşliğini temsil etmektedir. İlk kez İngiliz koloni döneminde kullanılan turna kuşu Uganda'nın ulusal sembolüdür. Siyah, sarı ve kırmızı renkler, Nisan 1962 yılında seçimle iktidara gelen Uganda Halk Kongresi partisinin renkleridir.

Uganda Bayrağının Tarihçesi
Uganda bayrağı, 9 Ekim 1962 tarihinde Uganda'nın İngiltere'den bağımsızlığını kazandığı gün kabul edilmiştir. Farklı bir bayrak, iktidar partisi tarafından ulusal bayrak olarak kabul edildi ve gayri resmi olarak kullanıldı, ancak Kongre Partisinin seçimi kazanmasıyla mevcut ulusal bayrak renklerine dayalı olan bayrak tasarımı kabul edildi.

Uganda Bayrağıyla İlgili İlginç Bilgiler
Uganda Bayrağı dönemin Eski Uganda Adalet Bakanı Grace Ibingira tarafından tasarlanan 2 bayraktan 2.olarak seçilen bayrak olarak bugüne gelmiştir.

0 yorum:

Yorum Gönder

 

Not

Sitemiz yapım aşamasındadır... Yakın zamanda ülke özellikleri ve ülke bayrakları ile ilgili herşeye bu siteden ulaşabileceksiniz...
Konusunda ülkemizde tek olmayı hedeflediğimiz sitemize yakın zamanda tekrar ziyaretinizi öneririz :)
İlginize teşekkürler...

Bayraklar

Not

Bu sayfadan yapılan alıntılarda sitemizin kaynak olarak belirtilmesi gerekmektedir... Tüm hakları saklıdır.. Lütfen emeğe saygılı olalım... İlginize ve anlayışınız için teşekkür ederiz...