Zimbabve Bayrağının Anlamı ve Tarihçesi

11 Ocak 2012 Çarşamba

Zimbabve Bayrağının Anlamı
Zimbabve bayrağı,eşit genişlikte 7 yatay şeritten oluşmaktadır.Ortadaki şerit,siyah renkli olup bu şeridin alt ve üstüne sırasıyla dizilmiş,kırmızı,sarı ve yeşil renkli 3'er adet şerit daha bulunmaktadır. Sol tarafta ise içinde kırmızı renkli bir yıldız ve bu yıldız üzerine yerleşimli büyük Zimbabve kuşu olan,yatay yerleşimli beyaz bir üçgen bulunmaktadır. Kırmızı çizgi bağımsızlık için dökülen kanı temsil eder; siyah şerit Afrika halkını; yeşil Zimbabve'nin tarım ve arazilerini sembolize ederken ,sarı ülkenin maden zenginliği temsil eder ve beyaz ise barış semboli olarak durmaktadır. Büyük Zimbabve kuşu ulusal bir sembol olup ve kuş arkasındaki kırmızı yıldız sosyalizmi temsil etmektedir.

Zimbabve Bayrağının Tarihçesi
Bayrak, 18 Nisan 1980 tarihinde kabul edilmiştir. Zimbabve, İngiltere'den 1965 yılında Güney Rodezya olarak bağımsızlığını kazanmış ve daha sonra 17 Nisan 1980 tarihinde şimdiki Zimbabve adını alarak Rodezya'dan bağımsızlığını kazandı.Zimbabve bayrağı, pan-Afrika renkleri olan ve Zimbabwe bağımsızlığı için mücadele eden milliyetçi gruplar tarafından belirlenen kırmızı, sarı ve yeşili bir araya getirir. Pan-Afrika renkleri birçok eski koloniler ve Afrika ve Afrika bağımsızlık birliği için mücadele edenler tarafından benimsenen renklerdir. Bu renkler,Afrika'nın en eski bağımsız topluluğu olan Etiyopya'nın bayrağından esinlenilerek tasarlanmıştır.
Zimbabve Bayrağıyla İlgili İlginç Bilgiler
Bu bayrağa,herhangi bir hakaret,zarar verme,saygısızlık gösteren herhangi bir kişi,suçlu konumuna düşerek Zimbabve devletler hukuku tarafınca belirlenen 1000 doları aşmayan para cezası yada 2 yılı geçmeyen hapis cezasıyla cezalandırılır.

0 yorum:

Yorum Gönder

 

Not

Sitemiz yapım aşamasındadır... Yakın zamanda ülke özellikleri ve ülke bayrakları ile ilgili herşeye bu siteden ulaşabileceksiniz...
Konusunda ülkemizde tek olmayı hedeflediğimiz sitemize yakın zamanda tekrar ziyaretinizi öneririz :)
İlginize teşekkürler...

Bayraklar

Not

Bu sayfadan yapılan alıntılarda sitemizin kaynak olarak belirtilmesi gerekmektedir... Tüm hakları saklıdır.. Lütfen emeğe saygılı olalım... İlginize ve anlayışınız için teşekkür ederiz...