Myanmar (Burma) Bayrağının Anlamı ve Tarihçesi

6 Şubat 2012 Pazartesi

Myanmar (Burma) Bayrağının Anlamı
Myanmar Bayrağı, eski adıyla Burma veya Birmanya, kırmızı zemin üzerine yerleşimli ve bayrağın sol üst köşesinde bulunan mavi bir dikdörtgen içerisinde bulunan beyaz bir amblemden oluşur. Amblem, dişli çarkın üzerinde bulunan pirinç sapı yada kulağından ve onu çevreleyen 14 adet her biri 5 köşeli yıldızdan oluşur.
Mavi, barış ve dayanıklılığı gösterir. Kırmızı, cesaret ve yiğitliği ve beyaz, saflık ve onuru temsil eder. Birlikte, dişli ve pirinç sapı, ülkenin sanayi ve tarımının yanı sıra işçi ve köylü sınıfının birliğini temsil eder. 14 dişlinin karşısındaki 14 yıldız, Myanmar Birliği oluşturan 14 yönetim bölgesini temsil eder.

Myanmar (Burma) Bayrağının Tarihçesi
Myanmar bayrağı, aynı yıl Burma'nın, Burma Federasyonu Sosyalist Cumhuriyeti olduğu tarih olan 3 Ocak 1974 tarihinde kabul edildi. O zamandan beri devletin bayrağı yerine sadece adı değişti. Myanmar, 4 Ocak 1948 tarihinde İngiltere'den bağımsızlığını kazandıktan sonra ulusal bayrağının temel tasarımını benimsedi. Orijinal Myanmar bayrağı, kırmızı taban üzerine, beş küçük yıldızla çevrili olan büyük bir beyaz yıldızdan ve mavi bir kareden oluşuyordu. Yıldız, 1974 yılında mevcut amblemi ile değiştirildi.

Myanmar (Burma) Bayrağıyla İlgili İlginç Bilgiler
Myanmar ülke bayrağı kabul edilmesinden bu yana iki kez adını değiştirdi, ama kendi bayrağını hiç değiştirmedi.

0 yorum:

Yorum Gönder

 

Not

Sitemiz yapım aşamasındadır... Yakın zamanda ülke özellikleri ve ülke bayrakları ile ilgili herşeye bu siteden ulaşabileceksiniz...
Konusunda ülkemizde tek olmayı hedeflediğimiz sitemize yakın zamanda tekrar ziyaretinizi öneririz :)
İlginize teşekkürler...

Bayraklar

Not

Bu sayfadan yapılan alıntılarda sitemizin kaynak olarak belirtilmesi gerekmektedir... Tüm hakları saklıdır.. Lütfen emeğe saygılı olalım... İlginize ve anlayışınız için teşekkür ederiz...