Namibya Bayrağının Anlamı ve Tarihçesi

6 Şubat 2012 Pazartesi

Namibya Bayrağının Anlamı
Namibya bayrağı, etrafı ince beyaz şeritle çevrilmiş kırmızı bir şeritle çapraz olarak eşit şekilde ikiye bölünmüştür. Üst tarafta kalan üçgen mavi ve alt taraftaki üçgense, yeşil renklidir. Mavi üçgen içerisinde bayrağın sol üst tarafına yerleşimli 12 adet ışın yayan bir üçgen bulunur.
Namibya Milli Semboller Alt Komitesi Başkanı ülke bayrağını şu şekilde tasvir etmektedir: Kırmızı, Namibya'nın en önemli unsuru olan ülke insanlarını temsil eder. Bu, onların kahramanlığını ve herkes için fırsat eşitliği olan bir gelecek inşa etmek konusundaki kararlılıklarını ifade eder; beyaz barışı temsil ederken, yeşil renkse, ülkenin tarımsal kaynaklarını ve bitki örtüsünü ifade eder. Mavi, Namibya'nın açık ve tertemiz gökyüzünü ve Atlantik Okyanusu'nu ve ülkenin en değerli su kaynakları ve yağmuru temsil eder; altın sarısı güneş, hayat ve enerjiyi temsil eder.

Namibya Bayrağının Tarihçesi
Bayrak, Namibya sonra Güney Batı Afrika olarak bilinen ismiyle, Güney Afrika'dan bağımsızlığını kazandığı, 21 Mart 1990 tarihinde kabul edilmiştir. Bayrağın renkleri, 1971 yılındaki en önemli kurtuluş hareketi olan SWAPO (Güney Batı Afrika Halk Örgütü) ana renkleriyle aynıdır. Bu bayrak, mavi-kırmızı-yeşil yatay çizgili, Namibya'nın en büyük etnik nüfusu olan Ovambos'un en önemli renklerinden oluşur.

Namibya Bayrağıyla İlgili İlginç Bilgiler
Namibyalı bayrağı, yeni bir ulusal sembolleri ile ilgili teknik tavsiyelerde bulunmak üzere kurulmuş olan bir komite tarafından seçildi. Halkın bu tasarımlara katılması sağlandı ve 835'inin buraya gönderilmesine karar verildi.

0 yorum:

Yorum Gönder

 

Not

Sitemiz yapım aşamasındadır... Yakın zamanda ülke özellikleri ve ülke bayrakları ile ilgili herşeye bu siteden ulaşabileceksiniz...
Konusunda ülkemizde tek olmayı hedeflediğimiz sitemize yakın zamanda tekrar ziyaretinizi öneririz :)
İlginize teşekkürler...

Bayraklar

Not

Bu sayfadan yapılan alıntılarda sitemizin kaynak olarak belirtilmesi gerekmektedir... Tüm hakları saklıdır.. Lütfen emeğe saygılı olalım... İlginize ve anlayışınız için teşekkür ederiz...