Nauru Bayrağının Anlamı ve Tarihçesi

6 Şubat 2012 Pazartesi

Nauru Bayrağının Anlamı
Nauru bayrağı, koyu mavi zemin üzerine yerleşimli ve bayrağı ortadan ikiye bölen ince altın sarısı bir şeritten ve bayrağın sol alt tarafında bulunan 12 köşeli beyaz bir yıldızdan oluşur. Nauru bayrağı, ülkenin dünya üzerindeki konumunu da belirtir. Pasifik Okyanusu'na yerleşimli beyaz yıldız, ülkeyi temsil ederken, sarı şerit ekvatoru temsil eder ve aradaki mesafe 26 millik bir uzaklığı temsil eder. Yıldızın sol tarafa doğru yerleşimli olmasının sebebi ise, uluslararası gün değişme çizgisinin sol tarafında kalmasından kaynaklanır.

Nauru Bayrağının Tarihçesi
Nauru bayrağı, Nauru'nun, Avustralya, Yeni Zelanda ve İngiltere tarafından ortaklaşa yönetilen bir Birleşmiş Milletler vesayet topraklarından bağımsızlığını kazandıktan sonra, 31 Ocak 1968 tarihinde kabul edilmiştir.

Nauru Bayrağıyla İlgili İlginç Bilgiler
Nauru bayrağı, ülkenin coğrafi konumunu belirtmesi sebebiyle, önümüzdeki yıllarda bir değişikliğe gidilmesi şaşırtıcı bir şekilde karşılanacaktır.

0 yorum:

Yorum Gönder

 

Not

Sitemiz yapım aşamasındadır... Yakın zamanda ülke özellikleri ve ülke bayrakları ile ilgili herşeye bu siteden ulaşabileceksiniz...
Konusunda ülkemizde tek olmayı hedeflediğimiz sitemize yakın zamanda tekrar ziyaretinizi öneririz :)
İlginize teşekkürler...

Bayraklar

Not

Bu sayfadan yapılan alıntılarda sitemizin kaynak olarak belirtilmesi gerekmektedir... Tüm hakları saklıdır.. Lütfen emeğe saygılı olalım... İlginize ve anlayışınız için teşekkür ederiz...