Nepal Bayrağının Anlamı ve Tarihçesi

6 Şubat 2012 Pazartesi

Nepal Bayrağının Anlamı
Nepal bayrağı, kızıl kırmızısı tabandan ve onu çevreleyen ince mavi şeritten oluşur. Bayrağın üst tarafındaki üçgende beyaz renkli ay sembolü bulunurken, alt üçgende ise, beyaz renkli güneş amblemi bulunur. Kıpkırmızı renk, ülkenin geleneksel rengidir ve zaferlerini temsil ederken, mavi renkli anahatlar ise, ülkenin huzur ortamını temsil eder. İki üçgen şekli, Himalaya Dağları'nı ve ülkedeki ulusun iki ana dini olan; Budizm ve Hinduizm'i temsil eder.Ay ve güneş, ülkeyi yönetmiş olan kraliyet ailesi ve başbakanın ailesi olan, Rana ailesini temsil eder. Ayrıca bu semboller, güneş ve ay gibi ülkenin daha uzun süreler var olmasındaki arzusunu ifade eder.

Nepal Bayrağının Tarihçesi
Şimdiki Nepal bayrağı, 12 Aralık 1962 tarihinde kabul edilmiştir. Ulusal bayrağı oluşturan bireysel bayraklar geçen iki yüzyıl boyunca kullanılmış olan ve 19. yüzyıldan beri şimdiki çiftli bayrak kullanılmaktadır.

Nepal Bayrağıyla İlgili İlginç Bilgiler
Nepal bayrağı, dikdörtgen olmayan birkaç bayraktan biridir ve 19. yüzyılın sonlarında, üstüste kullanılan iki üçgen bayrağın birleştirilmesiyle oluşmuştur.

0 yorum:

Yorum Gönder

 

Not

Sitemiz yapım aşamasındadır... Yakın zamanda ülke özellikleri ve ülke bayrakları ile ilgili herşeye bu siteden ulaşabileceksiniz...
Konusunda ülkemizde tek olmayı hedeflediğimiz sitemize yakın zamanda tekrar ziyaretinizi öneririz :)
İlginize teşekkürler...

Bayraklar

Not

Bu sayfadan yapılan alıntılarda sitemizin kaynak olarak belirtilmesi gerekmektedir... Tüm hakları saklıdır.. Lütfen emeğe saygılı olalım... İlginize ve anlayışınız için teşekkür ederiz...