Yeni Zelanda Bayrağının Anlamı ve Tarihçesi

6 Şubat 2012 Pazartesi

Yeni Zelanda Bayrağının Anlamı
Yeni Zelanda bayrağı, koyu mavi zemin üzerine yerleşimli ve sol üst çeyrekte bulunan Birleşik Krallık sembolünden ve sağ tarafta bulunan Güney Takımyılıdızı biçiminde dizilmiş olan, 4 adet herbiri 5 köşeli ve etrafı ince beyaz şeritlerle çevrilmiş olan yıldızlardan oluşur.
Birleşik Krallık sembolü, Yeni Zelanda'nın İngiliz Milletler Topluluğu'nun mirası olduğunu (sömürgesi) temsil etmektedir. Mavi arka plan, gökyüzünü ve denizi sembolize eder. Dört yıldız, Güney takım yıldızlarından Alfa, Beta, Gamma ve Delta'yı temsil eder. Güney Takımyıldızı, güney yarımkürede önemli bir takımyıldız olup, Yeni Zelanda'nın coğrafi konumu temsil eder.

Yeni Zelanda Bayrağının Tarihçesi
Yeni Zelanda bayrağı, 12 Haziran 1902 tarihinde kabul edilmiştir, ancak bayrak aslında 1869 yılında tanıtılmıştı. Yeni Zelanda, 26 Eylül 1907 tarihinde İngiltere'den bağımsızlığını kazandı. 1865 yılına dek, Yeni Zelanda bayrağında Birleşik Krallık sembolünü kullandı. 1867 yılında, üzerinde NZ harfleri bulunan şimdikine benzer bir bayrak tanıtıldı. 1869 yılında, harflerin yerini dört yıldız almıştır.

Yeni Zelanda Bayrağıyla İlgili İlginç Bilgiler
1973 yılından bu yana Yeni Zelanda bayrağını değiştirmek için birçok girişimler oldu, ancak, Yeni Zelanda yasasında, yüzde 65'lik bir oy çoğunluğu Yeni Zelanda bayrağını değiştirmek için gereklidir. Yeni Zelanda bayrağının değişmesine çoğu insanın karşı olması sebebiyle şimdiye kadar böyle bir durum gerçekleşmedi.

0 yorum:

Yorum Gönder

 

Not

Sitemiz yapım aşamasındadır... Yakın zamanda ülke özellikleri ve ülke bayrakları ile ilgili herşeye bu siteden ulaşabileceksiniz...
Konusunda ülkemizde tek olmayı hedeflediğimiz sitemize yakın zamanda tekrar ziyaretinizi öneririz :)
İlginize teşekkürler...

Bayraklar

Not

Bu sayfadan yapılan alıntılarda sitemizin kaynak olarak belirtilmesi gerekmektedir... Tüm hakları saklıdır.. Lütfen emeğe saygılı olalım... İlginize ve anlayışınız için teşekkür ederiz...