Nikaragua Bayrağının Anlamı ve Tarihçesi

6 Şubat 2012 Pazartesi

Nikaragua Bayrağının Anlamı
Nikaragua bayrağı, 3 eşit yatay şeritten oluşur. Alt ve üst şeritler mavi renkli olup, ortadaki şeritse beyaz renklidir. Bayrağın ortasında ve beyaz şerit üzerine yerleşimli ülkenin arması bulunur.
Ülke bayrağının renkleri, eski Orta Amerika Birleşik Vilayetleri Birliği'nin bayrağından esinlenilerek koyulmuştur. İki mavi şerit, Pasifik Okyanusu ve Karayip Denizi'ni sembolize ederken, beyaz şeritse, barışı temsil eder. Modern olarak yorumlandığında ise, mavi renk adaleti ve sadakati sembolize ettiğini gösterir; beyaz renk, erdem ve saflığı temsil eder. Armadaki eşkenar üçgen ise eşitliği temsil eden bir anlama sahiptir. Üçgen içinde federasyonun beş üyesini temsil eden beş adet volkan bulunur. Ayrıca armada özgürlük ve barış sembollerinden olan; kırmızı bir Frig kepi, beyaz ışınlar ve gökkuşağı bulunur.

Nikaragua Bayrağının Tarihçesi
Nikaragua bayrağı, 27 Ağustos 1971 tarihinde kabul edilmiştir. Nikaragua, 1821 yılında İspanya'dan bağımsızlığını kazanmış ve Orta Amerika Birleşik Vilayetler Birliği'ne katıldı ama 1838'de, federasyon çözülmeye başlamış ve Nikaragua bağımsız bir devlet haline bırakılmıştır. Nikaragua, 1854 yılına kadar mavi-beyaz-mavi olarak kullandığı bayrağı hala kullanır. Fakat, 1908 yılında bayrağa arma eklenerek güncelleme yapılmıştır.

Nikaragua Bayrağıyla İlgili İlginç Bilgiler
Nikaragua bayrağının mavi-beyaz-mavi deseni, tüm Orta Amerika ülkeleri için ortak bir düzenlemedir. Orta Amerika Birleşik Eyaletleri'nin bir hatırlatması olarak bayraklarda bulunur. Beş üye ülkelerin her biri kendi bayrağını ayırt etmek için bir yol bulmuştur; örneğin Kosta Rika, bayrak ortasına kırmızı bir şerit koymuş, Nikaragua ve El Salvador kendi bayraklarına arma koymuş, Honduras beş yıldız eklemiş ve Guatemala ise çizgileri dikey olarak kullanmıştır. Tüm ülkeler birlikte 15 Eylül 1821 tarihinde İspanya'dan bağımsızlığını kazandı.

0 yorum:

Yorum Gönder

 

Not

Sitemiz yapım aşamasındadır... Yakın zamanda ülke özellikleri ve ülke bayrakları ile ilgili herşeye bu siteden ulaşabileceksiniz...
Konusunda ülkemizde tek olmayı hedeflediğimiz sitemize yakın zamanda tekrar ziyaretinizi öneririz :)
İlginize teşekkürler...

Bayraklar

Not

Bu sayfadan yapılan alıntılarda sitemizin kaynak olarak belirtilmesi gerekmektedir... Tüm hakları saklıdır.. Lütfen emeğe saygılı olalım... İlginize ve anlayışınız için teşekkür ederiz...