Nijer Bayrağının Anlamı ve Tarihçesi

6 Şubat 2012 Pazartesi

Nijer Bayrağının Anlamı
Nijer bayrağı, 3 eşit yatay şeritten oluşur. Üstteki şerit, turuncu, ortadaki beyaz ve alt şeritse, yeşil renklidir. Bayrağın tam ortasında beyaz şerit üzerine yerleşimli bir turuncu renkli daire bulunmaktadır.
Turuncu renk, Nijer'in yarısından fazlasını kaplayan Sahra Çölü'nü, sembolize eder. Beyaz, saflık ve masumiyeti yeşil renk, Nijer Nehri'ni ve yemyeşil bitki örtüsünü ve ülkenin verimli tarım alanlarını temsil eder. Turuncu daire, güneşi ve ülkenin özgürlüğünü savunmak için hazır durumda olan gönüllülüğü temsil eder.

Nijer Bayrağının Tarihçesi
Nijer bayrağı, 23 Kasım 1959 tarihinde kabul edilmiştir. Nijer, 3 Ağustos 1960 tarihinde Fransa'dan bağımsızlığını kazandı.

Nijer Bayrağıyla İlgili İlginç Bilgiler
Bayrak ölçüsündeki, 6:7 oranı bayrağı neredeyse bir kare şekline sokmaktadır. Dikey şeritlerin haricinde, Nijer'in bayrağı komşusu Fildişi Sahilleri'nin bayrağına benzemektedir. Geçmişte, bu iki ülke birbirlerine ekonomik olarak bağlı şekilde her ikiside Fransa'nın egemenliği altındaydı.

1 yorum:

Adsız dedi ki...

mmmmmmmmmmmmmmmmm

Yorum Gönder

 

Not

Sitemiz yapım aşamasındadır... Yakın zamanda ülke özellikleri ve ülke bayrakları ile ilgili herşeye bu siteden ulaşabileceksiniz...
Konusunda ülkemizde tek olmayı hedeflediğimiz sitemize yakın zamanda tekrar ziyaretinizi öneririz :)
İlginize teşekkürler...

Bayraklar

Not

Bu sayfadan yapılan alıntılarda sitemizin kaynak olarak belirtilmesi gerekmektedir... Tüm hakları saklıdır.. Lütfen emeğe saygılı olalım... İlginize ve anlayışınız için teşekkür ederiz...