Nijerya Bayrağının Anlamı ve Tarihçesi

6 Şubat 2012 Pazartesi

Nijerya Bayrağının Anlamı
Nijerya bayrağı, üç eşit dikey şeritten oluşur. Sol ve sağ şeritler yeşil renkte ve ortadaki şeritse, beyaz renktedir. Yeşil şeritler, Nijerya'nın yemyeşil renkli bitki örtüsünü temsil ederken, beyaz şerit ülke içindeki barış ve birlik arzusunu temsil eder.

Nijerya Bayrağının Tarihçesi
Nijerya bayrağı, Nijerya'nın, 1 Ekim 1960 tarihinde İngiltere'den bağımsızlığını kazandığı aynı günde kabul edildi. Bağımsız bir Nijerya temsil etmek için yeni bir ulusal bayrak seçimi amacıyla bir yarışma yapıldı. Neredeyse 3000'e yakın tasarımdan 1959 yılında Michael Taiwo Akinkunmi adlı Nijeryalı bir öğrenci tarafından yapılan tasarım seçildi.

Nijerya Bayrağıyla İlgili İlginç Bilgiler
Nijerya bayrağının üstünde başka hiçbir bayrak veya amblemi yer almamalıdır. Eski veya yıpranmış bayraklar asla sergilenmemelidir. Kirli, eski, yırtılmış veya yıpranmış bir Nijerya bayrağı saygı kuralları çerçevesindeki yöntemlerle imha edilmelidir.
Nijerya yasalarında bayrağı uygunsuz bir şekilde görüntülemek ve kullanmak yasa ve yönetmelikler çerçevesinde kişiyi suçlu duruma düşürmektedir.

0 yorum:

Yorum Gönder

 

Not

Sitemiz yapım aşamasındadır... Yakın zamanda ülke özellikleri ve ülke bayrakları ile ilgili herşeye bu siteden ulaşabileceksiniz...
Konusunda ülkemizde tek olmayı hedeflediğimiz sitemize yakın zamanda tekrar ziyaretinizi öneririz :)
İlginize teşekkürler...

Bayraklar

Not

Bu sayfadan yapılan alıntılarda sitemizin kaynak olarak belirtilmesi gerekmektedir... Tüm hakları saklıdır.. Lütfen emeğe saygılı olalım... İlginize ve anlayışınız için teşekkür ederiz...